REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / SIBIU / adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / SIBIU / adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

2.643 de absolvenţi de liceu din judeţul Sibiu susţin vineri, 5 iulie, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 - proba la alegere, în funcţie de profil. Adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Absolvenţii spun că proba de astăzi nu le-a pus probleme. „A fost destul de uşor, mă aştept la o notă mare, am dat geografie. Subiectele, per ansamblu, au fost mai uşoare, acum depinde şi dacă eşti obişnuit, dacă îţi place să înveţi la materia respectivă normal că ai rezultate pe măsură", a spus Constantin Marcel Fântână, unul din absolvenţii care a susţinut vineri ultima probă de BAC la centrul de examinare de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Mai departe, Marcel spune că vrea să dea la tehnică dentară.
 
SUBIECTELE PRIMITE DE ELEVI ŞI REZOLVAREA ACESTORA POT FI VĂZUTE AICI
 
 
Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 2.643 de elevi din judeţul Sibiu înscrişi pe listele de Bac 2013.
 
Bacalaureatul de anul acesta se încheie cu testarea cunoştinţelor elevilor la materia opţională de profil, la alegere dintre fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.
 
Sfaturile profesorilor pentru ultima probă
 
Profesoara de Biologie Angelica Mihăilescu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Capitală susţine că elevii aleg aceasta materie pentru că se poate învăţa uşor şi nu ridică la fel de multe probleme ca Fizica sau Chimia. Ea a mai spus că primul subiect este unul simplu, de încălzire, la care elevii trebuie să rezolve câteva întrebări-grilă, iar abia la subiectele II şi III se cer explicaţii mai elaborate, exerciţiile fiind mai dificile. „De obicei, în anii anteriori, la prima problemă s-a dat din circulaţie şi la a doua s-a dat din genetică“, a explicat profesoara într-o lecţie video publicată pe adevarul.ro în cadrul campaniei „adevarul.ro te meditează pentru Bac“.
 
O altă probă preferată de elevi este cea la Geografie. Nicoleta Beliciu, profesor de Geografie la Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” din Bucureşti, susţine că examenul la această materie nu este unul dificil şi tocmai de aceea mulţi elevi o aleg ca proba opţională de la Bac. 
 
Profesorul George Trifan, care pregăteşte olimpici la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (ICHB) din Capitală a explicat, de asemenea în cadrul unei lecţii video adevarul.ro, că „numai elevii care au studiat Informatica intensiv în liceu o aleg ca probă opţională la Bac, altfel cei de la profilul Real aleg alte materii mai simple“.
 
Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 2.643 de elevi din judeţul Sibiu înscrişi pe listele de Bac 2013.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările