Avalanşă de mari dimensiuni la Bâlea Lac. Riscul rămâne mare, de gradul 4 din 5 posibile

Avalanşă de mari dimensiuni la Bâlea Lac. Riscul rămâne mare, de gradul 4 din 5 posibile

Avalansa este cea mai mare inregistrata la Balea in acest sezon - Foto Salvamont Sibiu

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, ”peretele” de zăpadă fiind practic rupt de la mare înălţime şi până aproape de baza muntelui, în zona chioşcurilor de la Bâlea Lac.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, avalanşa a avut loc în cursul zilei de marţi şi este cea mai mare înregistrată în cursul acestui an. Practic, a ”plecat” jumătate din peretele de zăpadă de la intrarea în tunel de la Sibiu înspre judeţul Argeş. ”Din fericire avalanşa nu a surprins nicio persoană dar care reprezintă un indicator important al stabilităţii stratului de zăpadă, consistent încă la peste 2000 m altitudine”, spune Adrian David. 
 
Potrivit acestuia, riscul de avalanşă în munţii Făgăraş este unul mare, de gradul 4 din 5 posibile, nivel de risc care se va menţine şi în zilele următoare. 
 
”Pentru prevenirea accidentelor montane, solicităm turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicate. Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă. Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă dar şi cu echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă)”, adaugă Adrian David. 
 
Miercuri, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsura 114 centimetri iar termemetrele au arătat doar 4 grade Celsius. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
Actorul de origine belgiană a filmat în inima Munţilor Făgăraş, la Bâlea Lac, pentru o reclamă la un producător de bere.
 
 
Celebrul actor de origine belgiană a urcat la peste 2.000 de metri altitudine, în inima Munţilor Făgăraş, unde a filmat o reclamă pentru un producător de bere.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările