Medicul Adrian Ienea, acuzat că ar fi luat şpăgi de la zeci de persoane pentru eliberarea de certificate de handicap, rămâne după gratii

Medicul Adrian Ienea, acuzat că ar fi luat şpăgi de la zeci de persoane pentru eliberarea de certificate de handicap, rămâne după gratii

Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea medicului Adrian Ienea de înlocuire a măsurii arestării preventive. Ienea este cercetat pentru infracţiuni de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul medicului Adrian Ienea se judecă la Alba după ce medicul, condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru infracţiuni de corupţie de către Tribunalul Sibiu, a declarat apel. La termenul de marţi, 13 august, magistraţii de la Alba au respins cererea lui Ienea de înlocuire a măsurii arestării preventive. Un nou termen în dosar a fost fixat pentru e septembrie.

În vârstă de 40 de ani şi transferat de aproximativ un an de la Braşov la Sibiu, Ienea lua între 50 şi 300 de euro de la fiecare persoană pentru a elibera documentele care atestau gradul de handicap şi cu ajutorul cărora se putea apoi obţine indemnizaţia de persoană cu handicap, susţin anchetatorii.

Doar într-o lună de zile acesta ar fi băgat în buzunar zeci de mii de euro, anchetatorii găsind la percheziţii, în cele două case ale medicului, lei, euro, dolari americani, dolari canadieni şi lire sterline.

Ienea a fost săltat după ce aparatura de supraveghere montată în biroul său l-a surprins primind de la două persoane 650 de lei.

Vă mai recomandăm: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: