Percheziţii la domiciliul a 14 producători ilegali de ţigări din Satu Mare, Dâmboviţa şi Prahova. Prejudiciul: 300.000 euro

Percheziţii la domiciliul a 14 producători ilegali de ţigări din Satu Mare, Dâmboviţa şi Prahova. Prejudiciul: 300.000 euro

În acest moment, învinuiţii sunt audiaţi la sediul DIICOT Dâmboviţa   FOTO  arhivă

Procurorii DIICOT au luat astăzi pe sus 14 fabricanţi de produse accizabile din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul estimat ajunge la 300.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DIICOT  Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat în această dimineaţă o  acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 14 persoane, specializat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin fabricarea de produse accizabile din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Procurorii suspectează că inculpaţii fabricau în mod ilegal ţigarete încă din 2012, în locaţii în care deţineau aparatura necesară desfăşurării acestei activităţi, dar şi materiale consumabile utilizate pentru producerea ţigaretelor.

Potrivit anchetatorilor, ţigaretele produse erau ulterior comercializate în mod ilegal pe raza judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.

În Dâmboviţa au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare, în Prahova şase şi una în Satu Mare. Au fost identificate şi ridicate cantitatea de aproximativ 10 kg de tutun vrac şi 12.500 de ţigarete. Investigatorii susţin că prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională de care sunt suspectaţi învinuiţii este de aproximativ 300.000 de Euro.

În acest moment, învinuiţii sunt audiaţi la sediul DIICOT Dâmboviţa, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

          

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările