Ororile din 1989, prezentate într-un volum la Satu Mare, de către col. Aurel Rogojan

Ororile din 1989, prezentate într-un volum la Satu Mare, de către col. Aurel Rogojan

Autorul cărţii, Aurel Rogojan (de la dreapta spre stânga, al patrulea)  FOTO Cristina Cîcău

Restaurantul Mioriţa a fost astăzi gazda unui eveniment publicistic, organizat de către Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii, sucursala judeţeană Satu Mare, cu sprijinul Asociaţiei Civice Tempora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colonelul Aurel Rogojan a prezentat în faţa publicului sătmărean volumul intitulat Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale”. Volumul cuprinde peste 500 de pagini, incluzând studii şi concluzii ale unor cercetări de arhivă, interviuri şi eseuri, completate de anexe, fotografii şi documente, cuprinsul succint al volumului cuprinzând titluri interesante şi incitante. În acest volum este cuprinsă şi mărturia unui sătmărean, ofiţer de securitate de la acea vreme, locotenent colonel, Mircea Buie. Acesta a trăit pe propria piele ororile din 1989, de la Odorheiu Secuiesc. 

Manifestarea a beneficiat şi de prezenţa de excepţie a generalului Iulian Vlad, fost ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne şi şef al Departamentului Securităţii Statului înainte de evenimentele din 1989. În timpul evenimentelor din decembrie 1989, împreună cu generalul Ştefan Guşă, şeful Marelui Stat Major, Iulian Vlad a reuşit să prevină războiul civil spre care se îndrepta România în acele momente.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările