Focar de COVID-19 la PTF Halmeu. Numărul de cazuri continuă să crească în judeţul Satu Mare

Focar de COVID-19 la PTF Halmeu. Numărul de cazuri continuă să crească în judeţul Satu Mare

Un focar de infecţie a fost confirmat în PTF Halmeu. Sursă foto: Facebook Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Zece lucrători din cadrul Poliţiei de Frontieră Halmeu au fost confirmaţi cu CoVid-19. În ultimele 24 de ore nu au apărut noi vindecări, însă au fost raportate 12 noi îmbolnăviri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu toate că judeţul Satu Mare continuă să se menţină pe ultimul loc în ţară la numărul confirmaţilor cu COVID-19, cazurile continuă să apară. 
 
După ce ieri nu a fost raportat nici un caz, din cauză că în judeţ nu au fost făcute teste noi în cursul zilei de duminică, luni, 6 octombrie, au fost anunţate 12 cazuri noi. 
 
În continuare, autorităţile instituie noi măsuri de prevenire. 
 
În urma şedinţei de lucru săptămânale, prefectul Radu Bud a anunţat că se ia în calcul ca în judeţul Satu Mare purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie pentru toate persoanele care se află pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor. 
 
De asemenea, la nivelul Poliţiei de Frontieră Halmeu 10 lucrători au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Satu Mare, unul dintre cei 10 confirmaţi şi-a desfăşurat activitatea în PTF Halmeu, în timp ce ceilalţi au efectuat misiuni de supraveghere a frontierei de stat. 
 
„În acest context, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare efectuează o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi ai celor confirmaţi, în vederea luării măsurilor de izolare la domiciliu a acestora. La nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu sunt implementate masurile de protecţie, poliţiştii de frontieră fiind dotaţi cu materiale de protecţie individuală (măşti, mănuşi, dezinfectat), periodic are loc igienizarea şi dezinfectarea adecvată a tuturor încăperilor din sector şi ale celorlalte structuri subordonate, se păstrează distanţa socială, iar la intrarea în serviciu are loc instruirea persoanalului în ceea ce priveşte măsurile de prevenire a transmiterii virusului”, au transmis aceştia.
 
Vă recomandăm să mai citiţi:

Focar de coronavirus la Inspectoratul de Poliţie Timiş. 22 de agenţi au fost testaţi pozitiv

Focar de COVID-19 în Poliţia Cluj! Mai mulţi poliţişti au fost infectaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările