Avocatul poporului anchetează posibile abuzuri asupra copiilor la centrul de asistenţă din Satu Mare

Avocatul poporului anchetează posibile abuzuri asupra copiilor la centrul de asistenţă din Satu Mare

Ancheta a pornit de la o petiţie. FOTO: Arhivă Adevărul

Avocatul Poporului efectuează o anchetă în legătură cu posibile abuzuri comise asupra copiilor aflaţi în Centrul de Asistenţă şi Intervenţie a Victimelor Traficului de Persoane, Abuzului, Neglijării şi Exploatării „Andrei” din Satu Mare, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Avocatul Poporului efectuează o anchetă în legătură cu presupuse abuzuri comise asupra copiilor din Centrul de Asistenţă şi Intervenţie a Victimelor Traficului de Persoane, Abuzului, Neglijării şi Exploatării - ”Andrei”, Satu Mare, se arată într-un comunicat al instituţiei publicat astăzi. 
„Ancheta vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor si a tinerilor. Demersul Avocatului Poporului este urmarea primirii unei petiţii, în care era semnalat faptul că una dintre educatoarele Centrului ”nu îşi îndeplineşte sau îşi îndeplineşte în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aplică pedepse corporale rezidenţilor centrului, nu semnalează situaţiile de abuz sau de neglijare a copiilor, foloseşte un ton ridicat când se adresează copiilor, nu respectă confidenţialitatea datelor şi informaţiilor despre copiii din centru, postând fotografii cu aceştia pe o reţea de socializare, fotocopiază sau scanează documente cu caracter confidenţial în mod nejustificat, nu respectă programul de lucru”. 
Deşi toate acestea au fost semnalate, prin două adrese, conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, în structura căreia se află Centrul, atât de către şefa de centru cât şi de un număr de 10 salariaţi ai centrului, nu a fost întreprins nici un demers în sensul
verificării celor semnalate, se mai specifica în petiţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările