VIDEO Superba cascadă Bigăr din Caraş-Severin, în pericol din cauza viiturilor

VIDEO Superba cascadă Bigăr din Caraş-Severin, în pericol din cauza viiturilor

Cascada Bigăr FOTO Shutterstock

Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin, desemnată de revista The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, este în pericol din cauza viiturilor, întrucât muşchiul mereu verde care o acoperă ar putea fi distrus de apele învolburate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apele Izbucului Bigăr care se revarsă peste cascada ca un clopot şi care mai apoi se varsă în râul Miniş au acoperit cu totul spectaculoasa cascadă.

Imagini cu Cascada Bigăr acoperită de ape au fost postate pe Facebook de turiştii care au ajuns în zonă, în aceste zile.

Revista The World Geography declara cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin drept cea mai frumoasă din lume. Faimoasa publicaţie Huffington Post a numit-o ”un loc desprins din basme’”.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniş, de pe o stâncă acoperită cu muşchi verde.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările