Sos din ouă, cu capere şi muştar. Cum se prepară şi cu ce mâncăruri se potriveşte

Sos din ouă, cu capere şi muştar. Cum se prepară şi cu ce mâncăruri se potriveşte

FOTO Pexels.com

Bucătarul reşiţean Uica Mihai este pasionat de reţetele cu ouă şi a scos şi o carte despre acest subiect în urmă cu câţiva ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uica Mihai spune că oul este ingredientul pe care poti să-l foloseşti la cele mai multe reteţe, sub mai multe forme. Printre reţetele sale are şi câteva pentru pregătirea unor sosuri din ou. Una dintre ele o găsiţi mai jos:

“Fierbe patru ouă şi dă-le prin sită deasă ca să se facă fărâme mai mici decât gămălia chibritului. Peste ele să torni maioneză rece făcută din 2 gălbenuşuri crude, unul fiert şi 200 ml de ulei. Adaugă nişte tarhon scos din oţet şi tăiat mărunt, o linguriţă de capere tocate la cuţit şi stoarse de zeamă, sare, piper, un strop de muştar şi un strop de zeamă de lămâie.

Este sosul de bază. Dacă vrei să îl dai garnie la peşte cu carnea albă, adaugă câteva fileuri de anşoa pasate. Pentru rasoluri de vită înlocuieşte tarhonul cu pătrunjel verde, iar în loc de capere pune hrean ras, proaspăt. Pentru legume natur, înlocuieşte tarhonul cu mărar tocat fin şi adaugă unt înfierbântat.

Pentru carnea de pui, scoate tarhonul, caperele, pune nucuşoară rasă, un strop de oţet de mere şi o mână întreagă de stafide opărite cu vin alb şi bine stoarse.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: