PREMIERA Noapte inedită a muzeelor la Reșița și Caransebeș

PREMIERA Noapte inedită a muzeelor la Reșița și Caransebeș

Noaptea Muzeelor a avut loc sâmbătă Foto. Adevărul

Iubitorii de cultură au avut parte de acțiuni inedite. Muzeul din Reșița a fost căptușit cu aparate de proiecție video veche, iar cinefilii au fost cei mai bucuroși că au putut să admire aparatele inedite, expuse de membrii Asociagtiei Cogito, cei care au inițiat acțiunea de la Resita, alături de Casa de Cultură a Studenților și Muzeul Banatului Montan.

Reșițenii au trecut în număr mare pragul muzeului, astfel că toată lumea a plecat acasă puțin mai documentată la capitolul cinematografie.  "Mă bucur că s-a luat inițiativa de a se marca Noaptea Muzeelor. Știam de acest eveniment și speram să se întâmple cândva și la Reșița", a spus Mircea Dorohoi. "A fost ceva inedit. În ziua de azi luăm lucrurile ca atare, și nu ne gândim la progresul necesar pentru a se ajunge la un anumit stadiu. Să vezi cum arătau camerele la început și modul în care au evoluat e ceva extraordinar”, este de părere Mihaela Costache, o tânără reșițeancă, ce nu a stat departe de acțiunea de cultură de la muzeu.

Acțiunea s-a derulat în premieră în cele două municipii din județ: Reșița și Caransebeș, iar directorii muzeelor sunt încântați că au putut să le pună oamenilor la dispoziție spațiul, o noapte întreagă. "Noi ne bucurăm că imaginea muzeului este promovată și că foarte mulți locuitori ai orașului ne-au trecut pragul. Acțiunea a avut priză în special la tineri, ceea ce ne bucură enorm", a declarat Dumitru Țeicu, directorul Muzeului Banatului Montan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările