Majorarea salarilor din administraţie duce la concedieri în Caraş-Severin. Cum vor rămâne fără slujbe zeci de funcţionari

Majorarea salarilor din administraţie duce la concedieri în
Caraş-Severin. Cum vor rămâne fără slujbe zeci de funcţionari

La Primăria Reşiţa mai mult de o treime din angajaţi vor fi concediaţi

La Reşiţa, subiectul majorărilor salariale s-a discutat în şedinţa Consiliului Local de luni, 31 august, convocat "de îndată" de primarul Ioan Popa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali nu au decis creşterea salarilor, ci acordarea răspunderii primarului pentru ca în termen de 60 de zile să să facă modificările de organigramă care să permită aceste majorări. Primarul Ioan Popa spune că va urma o perioadă în care vor fi reduceri de personal, după care vor fi modificate salariile. “Disponibilizările se vor face prin concurs. Acolo unde avem 10 oameni într-un serviciu, vor rămâne 6. Toţi 10 vor da concurs şi vor rămâne cei mai buni 6 dintre cei 10”, spune Popa. Procentul de majorare va fi de 10 procente, conform declaraţiilor edilului şef.

Salariile funcţionarilor din Primăria Caransebeş au fost majorate, conform unei hotărâri ce a fost aprobată vineri, 28 iulie. Primarul Felix Borcean va câştiga un salariu de bază de 9.425.

Noua grilă prevede că nivelul veniturilor salariale se stabileşte pentru angajaţii Primăriei Caransebeş, fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a viceprimarului care este de 7.975 lei. Următorul ca şi valoare este salariul secretarului juridic al Primăriei care ajunge la 7.830 de lei.

Salarii mari vor avea şi arhitectul şef -7.685 de lei iar directorii de direcţii vor câştiga 5.800 de lei, pe când şefii de servicii 4.495 de lei, iar cei de birou 4.060 de lei. Cele mai mici salarii le vor avea muncitorii calificaţi care se vor încadra între 1.500 de lei şi 1800 de lei.

Primarul Felix Borcean a anunţat însă, că vor urma concedieri, pentru că bugetul local nu poate suporta aceste majorări. Din cei 170 de angajaţi ai Primăriei Caransebeş, ar putea să mai rămână aproximativ 100.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: