Lotul Hyperion a închis „fabrica de studenţi” din Caransebeş

Lotul Hyperion a închis „fabrica de studenţi” din Caransebeş

Nicoleta Gumă este judecată pentru corupţie

Şpăgile colectate de la studenţii care voiau o notă bună la examenul de licenţă de către Nicoleta Gumă, coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş al Universităţii Hyperion, au trimis-o pe aceasta şi pe profesorul Gheorghe Stancu în arest preventiv, au băgat deja un om în închisoare şi au trimis alţi şase studenţi în faţa instanţei pentru dare de mită.

Eugen Tacotă, studentul în ultimul an al Facultăţii de Drept din Caransebeş care a acceptat să adune câte 1.500 de euro de la 35 de colegi de-ai săi, şi-a recunoscut vinovăţia şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Nicoleta Gumă şi profesorul Gheorghe Stancu, la care au ajuns banii adunaţi de Tacotă, neagă însă totul. Cei doi sunt judecaţi în stare de arest preventiv la Tribunalul Dolj, după ce au obţinut strămutarea procesului de la Tribunalul Caraş-Severin, unde se temeau cei doi că nu vor avea parte de o judecată dreaptă. Din cauza scandalului de corupţie, Biroul Senatului Universităţii Hyperion a hotărât „desfiinţarea activităţii centrului de înscriere, documentare şi consultanţă Caransebeş şi suspendarea tuturor celor implicaţi în asemenea acte reprobabile”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările