Loredana Palcovici luptă pentru animalele părăsite

Tânăra este membră a unei asociaţii pentru protecţia animalelor din Reşiţa. Într-o singură zi, alături de alţi membrii ai asociaţiei, ea a convins 19 reşiţeni să adopte un pui de patruped.Într-o singură zi, alături de alţi membrii ai asociaţiei, Loredana a convins 19 reşiţeni să adopte un căţeluş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai important lucru din viaţa Loredanei este acela de a face ce îi place. Cu toate că este managerul unei firme, tânăra se ocupă în timpul liber de protejarea animalelor. Când era copil, Loredana visa să fie proprietara unei crescătorii de câini, acum visul ei este acela să construiască un adăpost pentru animalele abandonate. Acasă, Loredana are un patruped, un rottweiler pe nume Ares şi şe bucură de o prietenie fără margini din partea lui.

„Iubesc ceea ce fac, şi anume de a proteja şi de a ajuta animalele, în special cele fără stăpân. Probabil unii oameni consideră că sunt prea tânără să mă ocup de acest lucru şi ar trebui să mă gândesc mai mult la un viitor pentru mine. Nu contează vârsta pe care o ai, ci ambiţia de a realiza ceva în viaţă“, spune Loredana. Tânăra a iubit din totdeauna animalele. De când se ştie, Loredana aduna câini sau pisici de pe stradă pentru a le căuta stăpân sau ca să le îngrijească.

„Dog Center“

„Primul animal adus în casă a fost un câine. A rămas la noi în familie. La început tatăl meu s-a împotrivit, dar până la urmă s-a obişnuit cu idea, mai ales că mama mea este şi ea o mare iubitoare de animale, mai ales de pisici“, mai spune Loredana. De un an şi jumătate Loredana este membră a Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Dog Center“. Totul a plecat de la salvarea unui câine lovit de o maşină. „Eram disperată să ajut acel câine. De fapt, de multă vreme căutam o asociaţie căreia să mă alătur şi să fac ceva concret pentru animale. Şi astfel am găsit această asociaţie“, povesteşte Loredana Palcovici.

Totul pentru patrupede

Tânăra investeşte foarte mult în ajutorarea câinilor şi a pisicilor abandonate. Anul trecut a cheltuit peste 1.000 de euro pe diferite tratamente şi spune că nu regret nimic din ceea ce a făcut.

„Atunci când vine vorba de sănătatea acestor animale stau foarte puţin pe gânduri. Mulţi poate mă condamnă, dar consider că atunci când văd un câine care zburdă de bucurie, pentru mine este fericirea întruchipată“, mai spune Loredana. În 2009, tânăra împreună cu membrii asociaţiei au reuşit să plaseze peste 100 de câini şi pe alţi 15 să-i trateze şi să-i sterilizeze. „Poate pentru unii nu contează aşa de mult acest număr, dar pentru mine este o mare realizare. Sper că în acest an să facem mai mult pentru ei“, povesteşte Loredana.

Întrebări şi răspunsuri
Ce îi sfătuieşti pe stăpânii de animale domestic?
În general, fiecare animal de companie ar trebui să aibă la gâd un medaşion cu datele lui şi ale stăpânului. Este foarte complicat ca atunci când un animal se pirede să mai poţi da de urma lui.

Ce amintiri frumoase ai din activitatea ta la asociaţie?
În primul rând a fost magnific atunci când în 2009 am dat spre adopţi 19 pui doar într-o singură zi. Apoi este vorba de salvarea berzei de la Iaz, care sperăm să se refacă complet pentru a o duce în mediul ei.

Ce-i place
Îmi place foarte mult să călătoresc şi să văd locuri şi oameni noi. Singura excepţie pe care o fac este aceea că nu mă întorc de două ori în acelaşi loc. Prefer să văd cât mai mult din Europa.

Ce nu-i place
În general nu-mi place minciuna. Urăsc oamenii care spun ceva, dar în sufletul lor este altceva. Sunt o persoană foarte sinceră şi aştept acelaşi lucru de la oameni care sunt în jurul meu.

Profil
Născută. 31 octombrie 1987.
Studii. Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir“, Facultatea de „Management şi Turism“.
Familie. Necăsătorită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările