Procuror: „Copilul a murit de foame şi de frig“. Mama copilului este considerată responsabilă de moartea acestuia

Copilul în vârstă de doi ani, dispărut la Ocna de Fier, a murit de frig şi de foame

Concluzii şocante în cazul copilului de 2 ani din Ocna de Fier găsit mort după ce a dispărut de acasă. Procurorii cred că a avut o moarte violentă cauzată de frig şi de foame.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni seara târziu s-a finalizat necropsia micuţului Bobic Emanuel Beniamin, cel care a fost găsit luni dupăamiază mort pe un câmp din Ocna de Fier, examen ale cărui rezultat parţial a fost transmis de medicul legist şi care i-a determinat pe procurori să abandoneze varianta crimei şi să disjungă dosarul spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa cu propunerea la Florentina Bobic, mama băiatului, să fie acuzată de omor din culpă, deoarece nu a avut grijă cum se cuvine de copil. 

Rezultatul necropsiei i-a determinat pe procurori să concluzioneze că „copilul a avut o moarte cu suferinţă“, potrivit procurorului criminalist Nelu Teacă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Potrivit procurorilor, micuţul a fost scăpat din vedere şi ignorat, în general, de mamă în repetate rânduri. Sâmbătă a avut mai puţin noroc şi a apucat să se depărteze bine de casă până ca mama sa să observe dispariţia. 

„Un copil aşa de mic, dacă se pierde, are mereu tendinţa de a-şi căuta mama şi casa. El a mers aproape în permanenţă, iar necropsia a arătat că avea pete roşii şi beşicuţe pe tălpi de la mers, pentru că el îşi căuta în permanenţă mama“ spune Nelu Teacă. 

Este de neînţeles cum de nu a fost văzut sau auzit de nimeni în această perioadă! Copilul a mers în disperare în dorinţa de a-şi găsi casa. „Deşi avea numai doi ani era destul de corpolent, ceea ce l-a ajutat să meargă aşa de mult“. Din păcate micuţul a fost epuizat, a flămânzit şi, la disperare, a înghiţit boabe de porumb găsite probabil pe câmp, acele boabe de porumb fiind singurul lucru găsit în stomac şi intestine în urma necropsiei. Cum duminică a şi plouat, cel mai probabil ploaia şi foamea l-au răpus, căzând cu faţa în jos în locul unde a fost găsit. Cu ultimele puteri, copilul s-a prins de firele de iarbă în încercarea de a se ridica şi a pleca mai departe. „Cel mic avea şi o malformaţie congenitală la inimă, ceea ce i-a grăbit decesul, ca o cauză favorizantă, de care mama era conştientă“ a mai spus procurorul Teacă.
Foto
 
Un alt lucru care i-a şocat pe anchetatori a fost faptul că mama nu a descris corect în totalitate hainele în care a fost îmbrăcat copilul, ci doar în parte, dar pun aceasta pe seama şocului şi a sperieturii suferite şi nu cred că ar fi intenţionată.
Potrivit procuroarei Maria Izdrugă, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, procurorul de caz va analiza dacă se impune reţinerea vre-unei persoane sau decăderea mamei din drepturile părinteşti.

„La data de 03.03.2014 minorul Bobic Emanuel  Beniamin, născut la data de 27.12.2011, a fost găsit decedat în locul numit „Frantuşca”, pe raza comunei Ocna de Fier, jud.Caraş-Severin, înregistrându-se la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin dosarul nr. 78/P/2014. Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin din data de 03.03.2014 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, prev.şi ped. de art. 188 C.p., iar prin ordonanţa aceleiaşi unităţi de parchet din data de 04.03.2014 s-a dispus  clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de omor, prev. de art.188 C.p. şi declinarea competenţei de efectuare a urmăririi penale în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. şi ped. de art.192 C.p., reţinându-se faptul că, potrivit concluziilor provizorii medico-legale, minorul a decedat ca urmare a hipotermiei, nefiind constatate urme de agresiune asupra victimei.

Astfel, cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa sub nr.662/P/2014, cercetările urmând a fi efectuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare“ ne-a declarat procurorul Laura Iancu, primprocuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 

 

În acest loc a fost găsit minorul Bobic Emanuel Beniamin FOTO CRISTIAN FRANȚ

Imagini din aceeasi galerie
  • În acest loc a fost găsit minorul Bobic Emanuel Beniamin FOTO CRISTIAN FRANȚ
  • Florentin Bobic a fost audiată ore în șir de polițiști FOTO CRISTIAN FRANȚ
  • Didi Bobic, bunicul copilului, plângând la aflarea veștii FOTO CRISTIAN FRANȚ
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările