Aventurile câinelui Max în politică: patrupedul care l-a păzit pe un ciclist accidentat a trecut pe la un politician şi se pregăteşte să plece în Germania

Aventurile câinelui Max în politică: patrupedul care l-a păzit pe un ciclist
accidentat a trecut pe la un politician şi se pregăteşte să plece în Germania

Max şi Ionuţ Popovici FOTO Facebook Ionuţ Popovici

Max, câinele care a ajuns celebru la începutul săptămânii trecute, după ce l-a păzit şi încălzit pe un ciclist care a căzut şi s-a accidentat grav pe un traseu din Munţii Semenic, trece prin tot felul de peripeţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o zi după episodul care l-a făcut faimos, câinele a fost adoptat de către Ionuţ Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi şeful PMP Caraş-Severin. Însă nu pentru mult timp. După două zile, o femeie din localitatea Crivaia l-a găsit pe stradă pe patruped, l-a recunoscut şi l-a luat acasă. Femeia i-a pus numele Max, l-a dus la veterinar, l-a tratat şi l-a microcipat, urmând să-l trimită unei cunoştinţe din Germania.

Situaţia a fost aflată şi de membrii Asociaţiei „Dogs Center“ din Reşiţa, cei care susţin că l-au ajutat pe politician să găsească iniţial câinele pe munte şi să-l adopte. Aceştia au povestit totul pe pagina lor de Facebook, sugerând că politicianul cărăşean ar fi adoptat câinele doar pentru imagine, pentru ca mai apoi să-l abandoneze, postare care a dus la un adevărat scandal online.

"Soarta căţelului erou nu a fost tocmai cu noroc. A fost găsit pe stradă în data de 19 iulie, când mi-a trimis poze domnul ce a declarat că l-a adoptat. Am primit astăzi (n.r. - 23 iulie) filmarea că din 19 iulie de fapt nu mai era la acesta. Am fost contactată de o doamnă cum că acest căţel a fost găsit pe stradă în Reşiţa, în Luncă, l-a recunoscut imediat pentru că doamna Arhitect Raluca Ciomaga locuieşte la munte şi cunoaşte căţelul de mult timp, fiind un căţel foarte afectuos şi lipicios, este greu să-l uiţi, acolo îi era locul - la Crivaia. L-a luat şi l-a dus acasă, a mers cu el şi la veterinar şi acum este căţelul ei, înregistrat pe numele ei. Mama dânsei a văzut ştirea şi ne-a contactat cum că acea informaţie este o minciună şi căţelul de fapt era în stradă. Acum căţelul este în siguranţă, a ajuns înapoi la munte unde a fost întotdeauna obişnuit, dar de data aceasta are şi o familie care va avea grijă de el şi libertatea de care are nevoie", se arată pe pagina de Facebook a celor de la Asociaţia Dogs Center.Ionuţ Popovici s-a dus luni să-şi ia câinele acasă, de la femeia din Crivaia. Episodul a fost relatat şi de un post naţional de televiziune, la ştirile de la ora 19.00, care prezenta că Max ar fi fugit de la noul proprietar, însă a fost regăsit şi luat din nou acasă de politician. Telenovela a continuat însă luni seara, când reprezentanţii „Dogs Center“ au făcut publică o înregistrare telefonică cu femeia care a găsit câinele, care susţine că Max se află tot la ea şi că nu o să-l mai dea politicianului, pentru că e promis unei persoane din Germania.

Ionuţ Popovici afirmă că nu a intenţionat nicio clipă să abandoneze câinele: „Doamna a găsit câinele în faţa casei mele, nu zic că a fost rău intenţionată, pentru că nu e obligatoriu să ştie că eu locuiesc acolo. Eu am fost sesizat de cineva că a fost găsit câinele de către o doamnă şi m-am dus să-l iau, dar nu a mai vrut să mi-l dea înapoi“.

Politicianul mai suţine că cea care a chemat televiziunea a fost femeia şi că el nu intenţiona să apară tot episodul în presă. „Ne-am trezit cu un cameraman şi un reporter, bine intenţionaţi, pentru care am povestit cum s-a întâmplat totul. Cât a fost televiziunea acolo totul a fost bine şi frumos, după ce ei au plecat însă, doamna mi-a spus că nu mi-l mai dă, că l-a promis unei cunoştinţe din Germania“, adaugă Popovici.

Politicianul mai susţine că Max ar trebui să ajungă în Germania, la o asociaţie ar urma să îl vândă pe 500 de euro şi spune că a fost abordat de către membrii acesteia, care l-au anunţat că nu sunt de acord să-i lase căţeluşul pentru că ei s-ar ocupa de el de şase luni.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: