FOTO Un actor din „Las Fierbinţi“ şi „În puii mei“ a ajuns cel mai tânăr director de teatru din România

FOTO Un actor din „Las Fierbinţi“ şi „În puii mei“ a ajuns cel mai tânăr director de teatru din România

Actorul Tavi Costin, cel mai tânăr director de teatru din România, foto stânga cu Bendeac în distribuţia „În puii mei”, foto dreapta - la conferinţa de presă a Teatrului „Anton Pann” FOTO Adevărul

Actorul Octavian Costin asigură interimatul la Teatrul „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea şi, la cei 27 de ani ai săi, este cel mai tânăr director de teatru din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actor de patru ani la teatrul vâlcean, Tavi Costin a jucat în serialul „Las Fierbinţi”, este moldovean, de orgine din Botoşani, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Actorie, cu master.

A debutat la Teatrul „Anton Pann” cu spectacolul „Femei / Bărbaţi”, în regia lui Vlad Massaci, dar este cunoscut şi din show-ul TV „În puii mei”. În urmă cu aproximativ o lună, Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea l-a desemnat pe actorul Octavian Costin director interimar al Teatrului "Anton Pann".
 
Octavin Costin a susţinut joi, 5 octombrie, o conferinţă de presă spunând că vrea să revoluţioneze lumea teatrală locală. Abia instalat, a adus schimbări în site-ul instituţiei, a comandat o nouă siglă şi tablouri înrămate cu actorii teatrului care să fie expuse în foaier. 
 
A cooptat în Consiliul Artistic al Teatrului două persoane de renume din lumea teatrului şi cinematografiei româneşti – actorul Florin Zamfirescu, originar din Călimăneşti - Vâlcea, şi actriţa Maia Morgerstein. Îşi mai propune un parteneriat cu UNATC, prin carer să pună în scenă proiectele unor absolvenţi de Master.
 
Un alt proiect vizează obţinerea licenţei de film de la Uniunea Cineaştilor UCIN, pentru a introduce Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, în subordinea căruia se află Teatrul „Anton Pann“, în circuitul Caravanei Filmelor Româneşti.
 
 
„Vrem să redeschidem teatrul cu spectacole spre stand-up. Mi se pare important ca teatrul să meargă spre oameni”, a spus actorul care susţine că lipsa banilor nu-l sperie, când a fost întrebat despre proiectul de buget şi cum va reuşi să se descurce ştiindu-se faptul că Teatrul Anton Pann a avut până acum o finanţare extrem de scăzută, printre cele mai slabe din ţară. 
 
Consideră că îi este de mare ajutor experienţa activităţii manageriale din cadrul propriului ONG pe care l-a deschis în perioada când a locuit în Bucureşti şi prin intermediul căruia a câştigat o serie de proiecte culturale. De aceea, are în plan să implice afaceriştii locali în actul cultural şi să redeschidă cafeneaua artiştilor, în incinta teatrului vâlcean. „Cred în potenţialul Teatrului Anton Pann. Dau zilnic 200% pentru aceasta.”
 
Şi pentru că „teatrul este o structură care educă”, vrea să acorde o atenţie specială Teatrului de păpuşi şi să diversifice, în sensul de a varia, oferta artistică a teatrului. Pentru anul viitor, îşi doreşte ca actorii de la Anton Pann să ofere spectacole copiilor de prin spitalele vâlcene.
 
Fostul director al Teatrului Anton Pann, regizorul Adrian Roman, scria pe pagina de socializare despre Tavi Costin şi îi lăsa un ultimul sfat: „Tavi este un actor supertalentat şi un om de calitate. Face teatru de mic, dar eu îl cunosc doar de când era în anul I la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, unde i-am văzut aproape toate examenele. Tavi va asigura, implicit, şi noua direcţie artistică a teatrului. 
 
 
Ca un om care am fost în acest teatru din 1995, aş vrea să-i transmit că Teatrul Anton Pann şi-a câştigat faima naţională prin câteva chestii care fac parte din trunchiul acestei fiinţe artistice: „Decameronul” lui Silviu Purcărete, tradiţia de a fi un teatru al regizorilor care iubesc actorii şi care au propus texte, de multe ori incomode, care plecau din realitatea necoafată a realităţilor lumii noastre (Silviu, Dan Micu, Alexandru Dabija, Cristi Juncu, Vlad Massaci, Tudor Lucanu, Balint Botos la care îmi permit să mă adaug şi pe mine), trupa tânără de actori superperformanţi, prezenţele în Festivalul Naţional de Teatru, nominalizările la galele UNITER şi nenumăratele festivaluri şi premii obţinute, lansarea de texte în premieră naţională. Şi acestea toate au plecat de la un om extraordinar, pe care nu avem voie să-l uităm: Goange Marinescu!”, a mai precizat regizorul Adrian Roman.
 
Tavi Costin, fiul actorului şi directorului artistic al Teatrului Mihai Eminescu - Volin Costin, va conduce destinele Teatrului Anton Pann cel puţin până la ocuparea postului prin concurs. La ultimul examen, el nu a reuşit să obţină notă de trecere.

La evaluarea din luna martie a activităţii manageriale a Teatrului Anton Pann, directorul de atunci, regizorul Adrian Roman a primit nota 8,50, în contextul în care 9 era notă de trecere. A rămas director interimar timp de 120 de zile, după cum prevede legea. Între timp, în luna mai s-a organizat un concurs pentru postul de director, la care au participat trei persoane, printre care şi actorul Octavian Costin, dar nici una nu a reuşit să treacă evaluarea.

Concursul a fost reluat, printre participanţi fiind şi regizorul Adrian Roman, însă nici de această dată nimeni nu a reuşit să treacă examinarea.

Cum în urma celor două concursuri, Tavi Costin a avut cea mai mare notă, în şedinţa de Consiliu Judeţean Vâlcea, de la finele lunii august, s-a votat numirea lui în funcţia de director interimar, începând cu luna septembrie, până la ocuparea postului prin concurs, care se va organiza în perioada 10 octombrie – 19 noiembrie şi la care Tavi Costin a anunţat că va participa.

Actorul Tavi Costin, cel mai tânăr director de teatru din România, la Vâlcea, Foto: Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Actorul Tavi Costin, cel mai tânăr director de teatru din România, la Vâlcea, Foto: Adevărul
  • Bendeac și Tavi Costin, „În Puii mei”, Foto: botosaniexpress.ro
  • Actorul Tavi Costin în piese de teatru și seriale TV, Foto: Adevărul
  • Actorul Tavi Costin în piesa Femei / Bărbați”, cu care a debutat la Teatrul Anton Pann, Foto: Teatrul Anton Pann
  • Actorul Tavi Costin, într-un spot pentru Super Bowl, Choices, Foto: metropotam.ro
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările