Tânăr de 18 ani, lăsat de amici să moară pe marginea drumului, după un accident. Vinovaţii au încercat să-şi acopere fapta

Tânăr de 18 ani, lăsat de amici să moară pe marginea drumului, după un accident. Vinovaţii au încercat să-şi acopere fapta

Andrei Brătoiu, tânărul de 18 ani, din Stăneşti - Vâlcea care a murit în urma unui accident, fiind abandonat în maşină de amicii săi; Foto Facebook

Un adolescent din Vâlcea, implicat într-un accident rutier, a fost abandonat de către amicii care l-au crezut mort. Aceştia au încercat să-i păcălească pe anchetatori, însă în final au fost arestaţi. Lipsit de primul-ajutor şi de intervenţia rapidă medicală, băiatul a murit mai târziu, la spital.

Pe un drum judeţean care leagă două comune din sudul judeţului Vâlcea, o maşină a ajuns într-o râpă de pe marginea drumului, în albia pârâului Valea Rea. Accidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, 26 / 27 iulie, pe DJ 643 B, care face legătura între Măciuca şi Stăneşti.
 
Potrivit reprezentantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Gabriel Popescu, în urma cercetărilor a reieşit că şoferul conducea cu viteză şi a pierdut controlul volanului. Maşina s-a izbit de un cap de pod, iar impactul a fost atât de violent încât roţile s-au rupt.
 
În autoturism, în momentul producerii accidentului, erau cinci tineri, dar doar unul dintre ei a suferit grave leziuni şi şi-a pierdut cunoştinţa. Amicii lui s-au speriat atât de tare încât, în loc să ceară ajutorul autorităţilor, au preferat să abandoneze maşina cu tot cu victimă. 
 
Există informaţii, neconfirmate oficial, potrivit cărora, tinerii ar fi cerut ajutorul unui cunoscut care i-a sfătuit să mute rănitul, în aşa fel încât să pară că acesta a comis accidentul. 
 
Câteva ore mai târziu, cineva a alertat autorităţile, iar victima a ajuns la spital. Andrei, de 18 ani, din Stăneşti - Vâlcea, nu a supravieţuit operaţiei. 
 
Iniţial, poliţiştii au crezut că el este autorul accidentului, apoi însă au extins ancheta, după ce au auzit informaţiile care circulau în comunitate. 
 
Imagini de la accidentul din Vâlcea de pe DJ 643B unde un tânăr rănit a fost abandonat în maşină de către prietenii săi; Foto gazetavalceana.ro
 
Toţi cei implicaţi în accident au fost reţinuţi luni, 27 iulie, de către Poliţia Vâlcea, iar marţi, 28 iulie au fost prezentaţi instanţei de judecată din Bălceşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru: fugă de la locul accidentului şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, precum şi ucidere din culpă. 
 
Potrivit portalului instanţelor, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea de arestare doar în cazul şoferului, pasagerii fiind puşi sub control, judiciar, pentru că şi-au abandonat amicul în maşină, după producerea accidentului.
 
Imagini de la accidentul din Vâlcea de pe DJ 643B unde un tânăr rănit a fost abandonat în maşină de către prietenii săi Foto gazetavalceana.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările