Râmnicu Vâlcea: Val de tineri drogaţi cu „ierburi” la secţia de Urgenţe

Râmnicu Vâlcea: Val de tineri drogaţi cu  „ierburi” la secţia de Urgenţe

Magazin de droguri usoare

Doi tineri care se drogau cu plante halucinogene s-au intoxicat, iar altul a intrat în sevraj. După închiderea magazinelor, medicii se aştepată să fie asaltaţi de un val de tineri care vor intra în sevraj.

Secţia de Urgenţe a fost asaltată în cursul zilei de marţi de trei tineri, doi dintre ei venind intoxicaţi cu plante uşoare, iar cel de-al treilea a intrat deja în sevraj, fiind transferat la o Clinică de dezintoxicare din Cluj. La ora 8.00, Ionuţ D., de 17 ani, din Păuşeşti Măglaşi, a fost găsit căzut într-o staţie de autobuz, fiind transportat la Urgenţe pentru că prezenta ameţeli, vărsături, dureri de cap, hipotermie şi adolescentul era dezechilibrat electrolitic. „Tânărul provine dint-o familie dezorganizată, părinţii fiind despărţiţi, iar tatăl nu de puţine ori a fost agresiv cu fiul său", spun surse din spital. Adolescentul a fost ţinut sub supraveghere, fiind externat marţi seara. Cel de-al doilea caz a fost al unui tânăr de 19 ani, A.S. (de 19 ani), din Râmnicu Vâlcea, student într-un centru studenţesc. Tânărul era dependent, iar marţi a intrat în sevraj tot de la consumul de plante etnobotanice. „Aş vrea să mă las şi vreau să fiu ajutat. Am început să consum în cluburi, cu prietenii şi la două zile trăgeam şi câte 5-6-7 linii. Am ajuns să nu mai am somn, ba chiar am fumat şi iarbă", a declarat studentul cadrelor medicale din spital. Din cauza prizatului, nasul studentului era modificat. Prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere (CPECA) Vâlcea studentul a fost trimis la Centru de dezintoxicare de la Cluj. Cel de-al treilea caz ajuns aseară tot la Urgenţe, a fost al unei eleve de 17 ani, din Râmnicu Vâlcea. Mama acesteia a declarat că de câteva săptămâni nu s-a mai înţeles cu tânăra, iar ieri adolescenta s-a simţit foarte rău şi a fost nevoie de intervenţia medicilor. „După închiderea magazinelor de vise, ne aşteptăm la un val de dependenţi, mai mulţi tineri care nu au de unde să facă rost de dozele zilnice, vor intra în sevraj", a spus medicul CPECA Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările