Râmnicu Vâlcea: Primarul arestat din Boişoara, suspendat din funcţie de către prefect

Râmnicu Vâlcea:  Primarul arestat din Boişoara, suspendat din funcţie de către prefect

Petre Popescu este implicat în dosarul Ciogescu

Petre Popescu a fost arestat de către DNA în 23 martie pentru infracţini de luare de mită. Urmează ca aleşii locali din comuna vâlceană să îl desemneze pe viceprimarul Ion Florea primar interimar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, a emis Ordinul nr.155/31.03.2011 privitor la constatarea suspendării de drept a mandatului de primar al domnului Popescu Petre, primarul comunei Boişoara.
Ordinul de prefect a fost dat ca urmare a comunicării Tribunalului Argeş din 31 martie a. c., referitoare la arestarea preventivă a primarului comunei Boişoara, Popescu Petre, pe o perioadă de 29 de zile, începând cu 23.03.2011până la 20.04.2011, inclusiv.


Prin Ordinul nr.155 se constată suspendarea de drept a mandatului de primar al domnului Popescu Petre începând cu 28.03.2011, ca urmare a arestării preventive.Data respectivă este cea la care încheierea din dosarul penal, în care s-a dispus arestarea preventivă, a rămas definitivă prin respingerea recursului ca nefondat.


Suspendarea de drept a mandatului de primar va dura până la încetarea măsurii arestării preventive iar Ordinul nr.155/31.03.2011 a fost comunicat domnului Popescu Petre la locul de detenţie( arestul din sediul IPJ Argeş), precum şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, Primăriei şi Consiliului Local al comunei Boişoara.


Consiliul Local Boişoara va organiza o şedinţă pentru delegarea atribuţiilor primarului, pe perioada suspendării, viceprimarului în funcţie. Tot atunci va fi desemnat un consilier local care va exercita atribuţiile de viceprimar, pe aceeaşi perioadă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările