Privatizarea combinatului Oltchim s-a amânat din nou

Privatizarea combinatului Oltchim s-a amânat din nou

La solicitarea Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Adunarea Creditorilor a aprobat devansarea termenului pentru depunerea ofertelor angajante. Investitorii interesaţi să cumpere Oltchim pot depune o ofertă până la data de 6 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Privatizarea Oltchim s-a amâant pentru a treia oară în acest an. În aprilie, creditorii au stabilit ca termen limită pentru depunerea ofertelor de cumpărare data de 16 mai. Aseară, aceştia au revenit asupra deciziei stabilind un nou termen pentru vânzarea combinatului din Râmnicu Vâlcea.
  
Unul dintre motivele pentru care s-a cerut amânarea privatizării  ar fi acela că se doreşte din nou conversia datoriilor pe care Oltchim le are către AVAS. Astfel, statul ar ajunge să deţină 70 % din acţiunile combinatului, faţă de 54 % cât are în acest moment. În plus, până în luna iunie, Ministerul Economiei ar finaliza procedura de preluare a rafinăriei Arpechim Piteşti. 

„Aseară ni s-a comunicat că s-a aprobat un nou termen pentru privatizare, pentru că investitorii doresc să achiziţioneze Oltchim doar la pachet cu rafinăria deţinută de OMW. Din câte am fost informat, se lucrează la preluarea rafinăriei, a fost înfiinţată societatea care va prelua rafinăria din Piteşti. Ştim că investitorii din China doresc să cumpere combinatul doar la pachet cu Arpechim”, declară Corneliu Cernev, liderul Sindicatului Victoria Oltchim.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea are în acest moment datorii de peste 790 milioane de euro şi funcţionează la 23 % din capacitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: