Pensionarii din Racoviţa îşi primesc pensiile cu întârziere de când poştaşul din comună a plecat la mănăstire

Pensionarii din Racoviţa îşi primesc pensiile cu întârziere de când poştaşul din comună a plecat la mănăstire

Ioana Negoiţă a ajuns viceprimar în Racoviţa după ce, timp de 25 de ani, a fost poştaş în localitate. Foto Adevărul.

Oamenii primesc pensiile cu mare întârziere de când ultimul poştaş şi-a dat demisia, în luna mai. În plus, corespondenţa ajunge în localitate o dată la câteva săptămâni. Localnicii s-au plâns autorităţilor, dar li s-a comunicat că deocamdată nu se fac angajări la Poştă pentru că posturile sunt blocate

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima perioada, pensionarii din Racoviţa îşi primesc pensile abia spre sfârşitul lunii, când în comună este trimis un poştaş din localităţile limitrofe, iar corespondenţa ajunge cu întârziere chiar şi la primărie. 
 
“Parcă suntem rupţi de lume de când nu mai avem poştaş. Primim pensile foarte târziu. Pe luna asta nu am primit banii şi nici nu ştim când vine poştaşul. Suntem şi noi bolnavi şi avem nevoie de pensie pentru că altfel nu ne putem cumpăra medicamente. Mai sunt şi copii care nu şi-au primit alocaţiile”, se plânge tanti Maria din Racoviţa.
 
Printre cei care se pot considera norocoşi se numără nea Ion. Acesta a reuşit să-şi primească banii mai repede de la poşta din Râmnicu Vâlcea. S-a deplasat peste 50 de kilometri pentru a primi pensia, altfel nu avea bani să-şi facă analizele. 
 
 
 
“ Eu am luat pensia ieri, dar asta pentru că am fost la Râmnicu Vâlcea şi l-am rugat pe şeful de la Poştă să-mi dea şi mie banii, că trebuia să fac analize şi nu aveam un leu în buzunar. L-am rugat pe şeful de acolo să ne trimită şi nouă un poştaş, că nici corespondenţa nu ne mai vine. Acum aşteptăm, dar dacă nu-I plătesc cum trebuie, nu vine nimeni, că e comuna mare, mult de mers, iar salariul e foarte mic. Că bani mulţi primesc tot ăia de la birouri şi de restructurat, îi restructurează pe ăştia amărâţi, care muncesc ”, spune pensionarul.
 
 
Un poştaş la primărie, altul la mănăstire
 
 
Până la începutul acestui an, prin comună distribuiau pensile doi poştaşi. În momentul când Poşta Română a anunţat că face disponibilizări, unul dintre ei, respectiv Ioana Negoiţă, a renunţat la locul de muncă. În prezent, aceasta ocupă funcţia de viceprimar al localităţii.
 
Celălalt poştaş din Racoviţa a demisionat şi el la scurt timp pentru că nu a mai putut face faţă volumului mare de muncă şi cheltuielilor cu deplasarea prin cele şapte sate componente. Acesta era nevoit să se deplaseze cu maşina personală, iar jumătate din salariu îl cheltuia pe benzină. După ce a demisionat, bărbatul s-a angajat şofer la una din mănăstirile din zonă.
 
 “Eu am lucrat 25 de ani la Poştă. Am hotărât să plec în momentul când s-a anunţat că se fac disponibilizări. Am zis să rămână celălalt coleg al meu, dar nu a mai rezistat nici el foarte mult timp. Salariul e destul de mic, comuna e mare şi nu i-a mai convenit. Eu, cât am fost poştaş, dădeam aproape 400 de lei din salariu pe benzină, pentru că nu aveam cum să ajung la oameni
 
 Ioana Negoiţă, viceprimarul localităţii Racoviţa. 
 
 
Potrivit acesteia, primăria Racoviţa a făcut adrese peste adrese pentru a putea angaja un alt poştaş. Deocamdată, la Poştă nu se fac angajări pentru că posturile sunt blocate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările