Foştii angajaţi de la Oltchim, ignoraţi de autorităţi

Foştii angajaţi de la Oltchim, ignoraţi de autorităţi

Disponibilizaţii au protestat şi săptămâna trecută în faţa Prefecturii Vâlcea. Foto arhivă Adevărul

Foştii angajaţi de la Oltchim s-au prezentat şi în această dimineaţă cu jalba-n proţap la Prefectura Vâlcea.  Pentru că prefectul Dumitru Cornoiu nu i-a invitat la discuţii,  disponibilizaţii au promis că, în această săptămână,  vor trece la ample acţiuni de protest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cateva zeci de vâlceni au solicitat în această dimineaţă o întâlnire cu prefectul Dumitru Cornoiu. Oamenii s-au plâns că nu şi-au primit salariile compensatorii deşi a trecut un an de când au fost concediaţi de la Oltchim.

„Noi suntem disponibilizaţi de un an şi tot de un an suntem minţiţi. Banii trebuia să-i primim pe 14 iunie, anul trecut. La Oltchim s-a făcut o disponibilizare atipică, atunci când se face lichidarea dintr-o unitate, trebuie să se achite toate drepturile salariale. Ei nu ne-au dat banii, a trebuit să protestăm şi pentru a primi banii pentru concediile de odihnă.Cei din conducerea judeţului sugerează că suntem implicaţi politic, dar să ştie că noi nu avem nicio treabă cu politica, nu trebuie să faci politică să vezi că acest combinat şi judeţul Vâlcea sunt în colaps”, a spus Ion Ţoanţă, unul dintre disponibilizaţii de la Oltchim.

Prefectul Dumitru Cornoiu nu a stat nici azi de vorbă cu şomerii de la Oltchim. Reprezentantul guvernului le-a transmis nemulţumiţilor să-şi trimită doi reprezentanţi în audienţă.

„Ne întâlnim când trebuie să ne întâlnim şi vorbim ce trebuie să vorbim. Trebuie să se înscrie în audienţă, nu să vină cu presiuni. I-aş ruga să-şi desemneze oameni care să vină în audienţă, le-am comunicat deja că nu sunt bani pentru plata salariilor compensatorii” a declarat prefectul Dumitru Cornoiu.

Disponibilizaţilor de la Oltchim li s-a comunicat acelaşi lucru şi săptămâna trecută, când au protestat în faţa Prefecturii. Oamenii spun că, dacă nu-şi primesc drepturile, vor picheta sediul instituţiei în fiecare zi. 

 „O să ieşim în stradă în fiecare zi, vom picheta Prefectura şi Consiliul Judeţean, să le reamintim că au o datorie faţă de noi. Miercuri trebuie să ni se comunice ce hotărâre a luat guvernul în legătură cu problemele noastre,  iar de miercuri vom trece la ample acţiuni de protest, culminând cu greva foamei în faţa Prefecturii. Poate atunci se sensibilizează cineva, poate vede şi Europa ce face guvernul socialist din România”, a mai spus Ion Ţoanţă. 

În iunie 2013, peste 900 de salariaţi ai Oltchim, din Vâlcea şi Argeş, au fost concediaţi. Potrivit legii, fiecare disponibilizat are dreptul să primească, în funcţie de vechime, între 20 000 şi 50 000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: