Ce decizie neaşteptată s-a luat împotriva unui tânăr surprins fără documente şi băut, la volan

Ce decizie neaşteptată s-a luat împotriva unui tânăr surprins fără documente şi băut, la volan

Control în trafic al poliţiştilor de la Rutieră Vâlcea Foto Adevărul

O hotărâre mai puţin obişnuită a fost luată de poliţiştii şi procurorii vâlceni după ce în noaptea de 21 mai au surprins la volanul unei maşini un bărbat care a încălcat legislaţia în vigoare.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea şi ai Biroului de Ordine Publică, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au reţinut un bărbat din oraşul Brezoi, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal pentru conducere fără permis, sub influenţa alcoolului şi pentru fals privind identitatea. 
 
Povestea a început în noaptea de 21 mai, în jurul orei 2:35, când agenţii de poliţie rutieră au oprit în trafic în Râmnicu Vâlcea un autoturism condus de un tânăr. În urma testării şoferului a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge.
 
Asupra şoferului nu s-a găsit nici un document, iar tânărul a declarat o altă identitate, după cum avea să se descopere ulterior, când investigaţiile au continuat. 

O zi mai târziu, după o serie de verificări, poliţiştii aveau să afle identitatea reală a persoanei cercetate. Era vorba despre un tânăr de 22 de ani, din Brezoi - Vâlcea, care nu deţinea nici permis de conducere.
                       
Din aceste motive, „în baza probatoriului, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore”.
 
La expirarea deciziei, instanţa de judecată va fi cea care va hotărî dacă tânărul reprezintă sau nu un pericol public, caz în care s-ar putea aplica măsura arestului preventiv, ceea ce este puţin probabil, judecând din punct de vedere al cazuisticii în domeniu. Decizia de reţinere reprezintă, însă, o raritate în astfel de situaţii.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările