Carbonizat în casă. „Suferise recent o comoţie cerebrală şi avea o mobilitate scăzută” FOTO

Carbonizat în casă. „Suferise recent o comoţie cerebrală şi avea o mobilitate scăzută” FOTO

Trupul unui bărbat de 72 de ani din Brezoi - Vâlcea găsit carbonizat printre resturile unei case incendiate Foto Adevărul

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţa, 26 noiembrie, în Brezoi - Vâlcea, în urma căruia un om şi-a pierdut viaţa. Pompierii au găsit trupul carbonizat al acestuia printre resturile casei arse.

Tragedia s-a petrecut în Vultureasa - Brezoi. Nu se ştie clar când a izbucnit incendiul care „s-a manifestat mocnit”, la una dintre gospodăriile din zonă, pentru că vecinii l-au observat mult prea târziu. 
 
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au fost solicitaţi la intervenţie în jurul orei 08:06. 
 
Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă au fost trimise la faţa locului. În timpul intervenţiei, „în interiorul locuinţei a fost găsită o persoană decedată, carbonizată”, au declarat reprezentanţii ISU.
 
Era vorba chiar despre proprietarul locuinţei, un bărbat de 72 de ani, care locuia singur. Potrivit vecinilor şi surorii acestuia, bărbatul a suferit recent o comoţie cerebrală, din cauza căreia se deplasa cu greutate,  „avea o mobilitate foarte scăzută”. 
 
Iniţial, s-a crezut că acesta, fiind cunoscut ca fumător, ar fi adormit cu ţigara aprinsă. Dar s-a aflat şi că în ultima perioadă se încălzea cu ajutorul unui sistem de încălzire improvizat.
 
Imagini cu casa incendiată din Brezoi - Vâlcea în care a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat Foto Adevărul

„La sosirea echipajelor de intervenţie, flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi. După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la faţa locului, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminare efectuate arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia electrică, suprasolicitată de sistemul de încălzire improvizat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Cătălin Popescu, privind cauza probabilă de producere a incendiului. 
 
Imagini cu casa incendiată din Brezoi - Vâlcea în care a fost găsit trupului carbonizat al unui bărbat Foto Adevărul
 
Imagini cu casa incendiată din Brezoi - Vâlcea în care a fost găsit trupului carbonizat al unui bărbat Foto Adevărul
 
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii vin cu următoarele recomandări: • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea; • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului; • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
 
 
Vă mai recomandăm şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările