Zacuscă de peşte, brânză de bivoliţă şi curcan copt la „Târgul cu Bunătăţi“ de la Sinaia

Zacuscă de peşte, brânză de bivoliţă şi curcan copt la „Târgul cu Bunătăţi“ de la Sinaia

Zacusca de hribi, de păstrăv sau de ghebe, preparate inedite la târgul din Sinaia. FOTO Târgul cu Bunătăţi

Turiştii care ajung în weekend la Sinaia se pot bucura de zăpadă şi aerul de tare de munte, dar şi de o sesiune de turism culinar, la „Târgul cu Bunătăţi“, deschis de vineri până duminică

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de vineri, 22 februarie, până duminică, 24 februarie inclusiv, producătorii din târg, veniţi din toate colţurile ţării, vă îmbie cu cele mai inedite bunătăţi, pentru toate gusturile.

Nelipsite sunt brânzeturile rafinate, cu chimen, cu ardei sau cu busuioc, aduse din Braşov şi Bistriţa, şi brânză de bivoliţa, celebră pentru gustul ei special. Iubitorii de preparate din carne îşi vor satisface toate poftele, pentru că au de unde alege, dintre slană, cârnăciori de oaie, curcan copt, păstrămioară de oaie şi de vită, cremvursti de curcan şi pate de ficat.

Surprizele constau în delicioasa zacuscă de peşte din Bucovina, în ineditele dulceţuri de ardei iute sau de dovlecei verzi (dulceaţa ţăranului), aduse cu drag din Dâmboviţa, dar şi în specialităţile de peste hotare: brânză Gouda tânără, măturată, extramaturată, bătrână, cu urzică şi usturoi, brânză cu ardei, arpagic, sambal, toate din Olanda, prosciuto crudo, file de anşoa, pastă de măsline, de ardei iuţi, ardei iuţi umpluţi cu brânză, anghinare murată, măsline, brânză de capră măturată, salam cu trufe şi brânză – minunatele produse italiene.

Iar pentru că duminică este Dragobetele, îndrăgostiţii au la dispoziţie minunatele dulciuri româneşti, care se pot transforma în cadoul perfect pentru persoana iubită. Turtă dulce, ciocolată de casă, halviţă, miere, dulceţuri şi şerbeturi preparate cu dragoste, dar şi vin alb, roşu sau roze de Jariştea.

După o tură cu skiurile sau cu placa pe pârtie, vă puteţi reface energia cu ceaiurile şi tincturile din plante, cu sucul natural de mere de Voineşti, sau cu legume proaspete de sezon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: