Vlad Cosma este citat la DNA Ploieşti într-un nou dosar. Fostul deputat ar fi plecat din România

Vlad Cosma este
citat la DNA Ploieşti într-un nou dosar. Fostul deputat ar fi plecat din România

Vlad Cosma este aşteptat la DNA să depună mărturie într-un nou dosar FOTO Mediafax

Vlad Cosma este citat marţi, 13 februarie, la DNA Ploieşti, într-un dosar instrumentat de procurorii de la Ploieşti. Surse apropiate fostului deputat susţin că acesta nu s-ar afla în ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vlad Cosma este aşteptat, marţi 13 februarie, la sediul DNA din Ploieşti unde este citat ca martor într-un nou dosar. Deocamdată, procurorii ploieşteni nu vor să ofere informaţii cu privire la obiectul cauzei în care fostul deputat va trebui să depună mărturie şi nici ce persoane mai sunt implicate.

În Ploieşti, există informaţii cu privire la faptul că Vlad Cosma nu s-ar afla pe teritoriul României, motiv pentru care marţi este posibil să nu se prezinte la Parchet. Întrebat dacă are informaţii cu privire la faptul că Vlad Cosma nu se află în ţară, Lucian Onea, procurorul şef al DNA Ploieşti a declarat, în timpul unei conferinţe de presă susţinută, luni, că “Nu am idee. Mâine este citat într-un dosar. Să vedem dacă se va prezenta”.

Întrebat în ce calitate este chemat la DNA Ploieşti, Onea a precizat că fostul deputat are calitate de martor în cauză, dar a refuzat să dea detalii despre anchetă.

DNA a dat, luni 12 februarie, publicităţii un comunicat de presă în care informează că are în lucru un dosar de şantaj care vizează membrii familiei Cosma, dar şi apropiaţi ai acestora. Dosarul a fost deschis după ce în spaţiul public au apărut mai multe înregistrări audio catalogate drept ”montaje, colaje” despre care DNA susţine că au menirea de a compromite procurorii.

Vlad Cosma şi tatăl său Mircea Cosma aşteaptă sentinţa finală într-un dosar de corupţie care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pe fondul cauzei, Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, iar fiul său, la cinci ani de închisoare. Următorul termen, posibil cel în care instanţa de cinci judecători de la ÎCCJ va da sentinţa în cauză, este programat în data de 19 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările