VIDEO Satul din România în care s-a tras cu pistolul pentru a apăra secţia de vot: „Era o grămadă acolo, înjurau toţi!“

VIDEO Satul din România în care s-a tras cu pistolul pentru a apăra secţia de vot: „Era o grămadă acolo, înjurau toţi!“

Poliţiştii au făcut cercetarea la faţa locului în secţia de votare atacată de un grup de bărbaţi băuţi potoliţi cu arma de focFOTO Diana Frîncu

Secţia de votare din Drăgăneasa, satul prahovean unde, sâmbătă noapte, poliţiştii au fost nevoiţi să intevină cu focuri de armă pentru a calma un grup de scandalagii băuţi, este păzită de mascaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au făcut cercetări la faţa locului duminică dimineaţa, spre surprinderea localnicilor care au aflat ce s-a întâmplat la ei în sat abia când au mers la vot.

Bătrânii din sat nu sunt însă surprinşi că la Drăgăneasa a fost nevoie de intervenţia în forţă a oamenilor legii. Nu este pentru prima dată când protagoniştii scandalului de sâmbătă noapte se comportă agresiv. Sunt cunoscuţi în comunitate drept ”pierde-vară” şi consumatori de alcool.

”Needucaţi, nestăpâniţi, fără servicii şi nu mai pun. Înainte te lua miliţia şi te întreba ce învârteşti? «Fac nişte ţambre...», A, însemnează că furi, la uzină cu tine..., mâine să te angajeze. Acu? ....Aşa era înainte”, spune unul dintre bătrânii satului.

 

Tânărul împuşcat este cunoscut în sat drept ”Biter”, iar porecla nu este aleasă întâmplător. Are aproximativ 30 de ani şi este tatăl a trei copii minori, cel mai mare fiind un băieţel de 9 ani. Locuieşte împreună cu mama copiilor într-o casă aflată undeva la periferia satului. Femeia nu ştia exact ce se întâmplase cu bărbatul ei. A mărturisit doar că a fost anunţată că a fost dus la spital.

”Nu ştiu nimic. M-a sunat aseară şi m-a anunţat că e la spital. Atâta tot. Nu ştiu nimic, că dau să-l sun şi are telefonul închis. Tremur toată, nu ştiu ce se întâmplă”, a povestit tânăra.

   

Bărbatul ei a fost cel care, într-un acces de furie, a aruncat cu o sticlă de bere spre agentul de poliţie care păzea una dintre secţiile de votare din satul Drăgăneaa, comuna Proviţa de Jos. Omul, băut fiind, a vrut să meargă să voteze sâmbătă, la miezul nopţii.

Deşi i s-a spus că votul începe duminică dimineaţa, bărbatul a insistat şi a forţat poarta de acces în curtea grădinţei unde era amenajată secţia. Într-o primă fază, a renunţat şi părea că tot conflictul se va încheia în acel moment. N-a fost să fie aşa. Tânărul a revenit la secţie, însoţit de un grup mare de ”tovarăşi”, mulţi dintre ei sub influenţa alcoolului. Din grup făceau parte inclusiv adolescenţi, de 15-16 ani. Scandalul a degenerat într-o încăierare.

   

Ca să calmeze spiritele, poliţistul n-a avut încotro şi a scos arma. Nu a tras din prima dată, o filmare făcută de unul dintre martori şi postată pe pagina de Facebook a sindicatului Europol, dovedeşte faptul că poliţistul i-a avertizat pe agresori că va scoate pistolul. În filmare se aud patru focuri de armă. Unul dintre scandalagii, ”Biter”, a fost cel rănit, având două plăgi împuşcate în ambele picioare.

Imediat după încăierare, la faţa locului au ajuns forţe de ordine. Nouă bărbaţi au fost duşi la Poliţie. Erau tineri, iar o parte dintre ei minori, unul dintre ei având doar 15 ani. Procurorul de caz a decis să reţină doar două persoane dintre cele implicate. Sunt acuzate, printre altele, de ultraj şi de asalt asupra unei secţii de vot.

Unul dintre martorii la scandalul din faţa secţiei de vot din satul Drăgăneasa FOTO Diana Frîncu

”Vreo trei sau patru s-au tras (focuri de armă - n.r) dar nu ştiu cine sau unde a tras...Era o grămadă acolo când se certau, nu se înţelegea ce ziceau că înjurau toţi. Apoi a venit domnul poliţai să ne ia declaraţii”, povesteşte unul dintre martori.

Bărbatul împuşcat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde a rămas internat sub pază. Este în stare stabilă, iar viaţa lui nu este pusă în pericol.

 

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările