Proceduri simplificate la Poliţia Prahova: actul de identitate şi dovada plăţii amenzii de circulaţie se pot trimite scanate, online

Proceduri simplificate la Poliţia Prahova: actul de identitate şi dovada plăţii amenzii de circulaţie se pot trimite scanate, online

Pentu obţinerea cazierului judiciar nu mai este nevoie să mergeţi la sediile de Poliţie FOTO Adevărul

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova operaţionalizează prevederile OUG 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât copia actului de identitate, necesară obţinerii unor documente de la poliţie (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât şi dovada plăţii amenzii de circulaţie se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, ijpprahova@gmail.com.

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poştale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliţie, trebuie să transmiteţi dovada plăţii amenzii la adresa de mail a inspectoratul din care face parte agentul constatator. 

În cazul în care acesta este poliţist la alt inspectorat judeţean, trebuie să accesaţi www.politiaromana.ro, secţiunea „unităţi teritoriale”, pentru a identifica adresa de mail a unităţii în care activează ca poliţist.

Pentru facilitarea procedurii, persoanele care doresc să transmită dovada plăţii amenzilor de circulaţie sunt rugate să anexeze şi copia scanată a procesului verbal de constatare a contravenţiei.

De asemenea, nu mai este nevoie să veniţi cu copie xerox a cărţii de identitate pentru a obţine documente eliberate de poliţie. Este suficient să transmiteţi copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul instituţiei.

Totodată, pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult trei zile de la data solicitării, în situaţiile în care cererea este depusă în România.

Mai puteţi citi

Restricţii de trafic: cum se va circula în weekend la Festivalul Sinaia Forever

VIDEO Percheziţii în Prahova, la suspecţi de furturi din locuinţe. Hoţii ar fi fost coordonaţi de fostul primar din Plopeni
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările