UPDATE Primarul Ploieştiului a demisionat. Iulian Bădescu rămâne în arest preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Alegeri anticipate în oraş

UPDATE Primarul Ploieştiului a demisionat. Iulian Bădescu rămâne în arest preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Alegeri anticipate în oraş

Primarul Iulian Bădescu rămâne în arest preventiv. FOTO Dana Mihai

Iulian Bădescu a demisionat marţi din funcţia de primar al municipiului, potrivit anunţului făcut de avocatul acestuia. Marţi, judecătorii au respins contestaţia depusă de Iulian Bădescu la decizia de arestare preventivă pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Prefectura Prahova a demarat procedurile pentru alegerile anticipate

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 19.00

Iulian Bădescu a demisionat, marţi, şi din toate funcţiile deţinute în PSD, precum şi din calitatea de membru al acestui partid, a declarat pentru Mediafax preşedintele PSD Prahova, senatorul Daniel Savu.

Iulian Bădescu era preşedintele organizaţiei municipale a PSD Ploieşti.

UPDATE ORA 14.20

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins marţi contestaţia depusă de Iulian Bădescu la decizia de arestare preventivă.

Primarul, care marţi şi-a depus demisia din funcţia de edil al Ploieştiului, va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul finanţării ilegale a echipei Petrolul.

UPDATE ORA 13.30

Demisia edilului Iulian Bădescu din funcţia de primar al municipiului Ploieşti va impune organizarea de alegeri anticipate în oraş.

Reprezentanţii Prefecturii Prahova, instituţia însărcinată cu aceste demersuri, au luat act marţi de demisie şi au anunţat procedurile care vor fi urmate în continuare pentru organizarea de alegeri anticipate.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, în conformitate cu art.17 din Legea nr.393/2004 privind Statul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare “primarul poate demisiona, anunţând în scris consiliul local şi prefectul. La prima şedinţă a consiliului, preşedintele de sedinţă ia act de această situaţie care se consemnează în procesul verbal şi devin aplicabile dispozitiile art.16.”

Aceasta înseamnă că „în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului”.

Ordinul prefectului impreună cu un extras al procesului verbal al şedinţei se înaintează Ministerului Afacerilor Interne care va propune Guvernului stabilirea datei desfăşurarii alegerilor pentru noul primar.

Conform prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administratia publică locală, “data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, la propunerea prefectului. Acestea se organizeaza în termen de maximum 90 de zile“.

Atribuţiile primarului vor fi exercitate până la data organizării alegerilor anticipate de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local, cu votul secret al majorităţii consilierilor locali in funcţie.

ORA 10.45

Iulian Bădescu a anunţat, marţi dimineaţă, prin avocatul său, William Brînză, că şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului, motivând decizia prin faptul că procurorii DNA îl consideră un pericol public prin faptul că îndeplineşte funcţia de primar.

Este incredibil ceea ce se întâmplă, este o justiţie sovietică. Mai mult, funcţia de primar este considerată pericol public, iar eu ca primar sunt pericol public. Probabil că domnii procurori pun presiune şi se aşteaptă de la mine să spun ceva despre cineva“, a spus Iulian Bădescu săptămâna trecută, la aflarea veştii că a fost arestat preventiv.

Demisia a fost înaintată, potrivit avocatului, începând cu data de 10 martie, şi a fost înregistrată la Primăria Ploieşti.

Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploieşti, a primit miercurea trecută mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Edilul a ajuns la tribunal cu o ambulanţă, după ce şi-a petrecut noaptea la spital, iar la aflarea deciziei magistraţilor a leşinat. Ulterior a fost dus la Spitalul Penitenciar Jilava.

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a primit mandat de arestare preventivă pentru acuzaţii de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la Consiliul Local.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti vor judeca marţi contestaţia depusă de Iulian Bădescu la decizia de arestare preventivă.

Pe aceeaşi temă

VIDEO Primarul Ploieştiului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Iulian Bădescu a leşinat la tribunal şi a fost dus la Penitenciarul Jilava

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările