Ploieşti: Medalie de aur pentru informaticianul Radu Voroneanu

Radu Voroneanu, elev al Colegiului Naţional I. L. Caragiale din Ploieşti, a ocupat locul I la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată la Yakuţia, în Siberia Orientală, în perioada 7-14 iulie.

Liceanul a făcut parte din lotul olimpic al României la disciplina informatică, competiţia fiind structurată pe patru probe: informatică, matematică, fizică şi chimie. La olimpiadă au participat 137 de concurenţi din Federaţia Rusă, Yakuţia, China şi România, lotul ţării noastre obţinând douăsprezece medalii la ediţia din acest an - două de aur, cinci de argint şi cinci de bronz.

Sceptic înainte de Olimpiadă

Pasiunea lui Radu pentru informatică îşi are rădăcinile în urmă cu şapte ani, când a obţinut cel mai mare punctaj la concursul „Cangurul", o competiţie internaţională de matematică. Însă, pentru că nu îi plăceau foarte mult calculele matematice, tânărul s-a orientat spre alte domenii, iar în clasa a V-a a descoperit informatica.
În 2008, tânărul a câştigat Balcaniada de Informatică pentru juniori din Bulgaria, însă el este şi câştigătorul locului I la Olimpiada Naţională de Informatică din 2009.

„A fost greu la olimpiadă, mai ales la barajul de departajare pentru participarea în lot, de aceea mă bucur foarte mult de rezultatul pe care l-am obţinut. Practic, am concurat cu elevi mult mai mari decât mine ca vârstă, de aceea nu cred că voi avea un rezultat foarte bun mai departe", era sceptic Radu Voroneanu înainte să plece în Yakuţia. Dar, iată că s-a întors cu premiul I!

Cu toate că abia a terminat clasa a IX-a, elevul ploieştean se gândeşte încă de pe acum să urmeze facultatea în străinatate după ce îşi va termina studiile liceale.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai josDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările