Ploieşti: Ambulanţele se luptă cu drumurile înzăpezite

Ploieşti: Ambulanţele se luptă cu drumurile înzăpezite

Pe multe artere din judeţ se circulă cu dificultate

Se circulă în continuare cu dificultate pe majoritatea drumurilor din judeţ, şase dintre acestea fiind complet blocate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza multor drumuri acoperite de zăpadă, ambulanţele ajung mai greu la solicitări. “Timpul de rezolvare a cazurilor s-a dublat faţă de o perioadă normală din cauza traficului îngreunat de zăpadă şi a faptului că accesul pe drumurile laterale este aproape imposibil de realizat, mai ales în zona de sud a judeţului”, ne-a declarat doctor Veronica Radu, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova.

Ambulanţele întâmpină dificultăţi în a răspunde solicitărilor în localităţile Breaza, Comarnic, Ciorani, Fulga, Valea Doftanei, Vadu Săpat, Colceag, Parepa, Ceptura şi Mizil. În cursul zilei de ieri, după ce s-au luptat cu nămeţii, doctorii de la salvare nu au mai putut decât constata decesul unei femei din Ciorani, care intrase în stop cardiorespirator. În mai multe zone ale judeţului, autospecialele au rămas înzăpezite şi a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire pentru a putea înainta. “Ambulanţele au rămas blocate în zăpadă la Breaza, Ciorani şi am avut nevoie de ajutorul primăriilor pentru a ajunge la solicitări”, a mai precizat dr. Veronica Radu.

Utilajele de deszăpezire transportă pacienţi

Pe drumurile unde ambulanţele nu pot ajunge din cauza zăpezii, pacienţii sunt transportaţi cu alte mijloace de transport până la salvare. A fost şi cazul unei gravide din comuna Vadu Săpat care a fost dusă la ambulanţă de utilajul de deszăpezire pentru că drumul avea porţiuni complet acoperite de zăpadă.

Deşi doctorii de la Ambulanţă întâmpină şi aşa destule probleme în trafic, glumeţii nu renunţă în a-i trimite pe piste false. “S-au înregistrat apeluri false în condiţiile în care noi ne chinuiam să răspundem cât mai repede la solicitările reale. Au fost trimise maşini pe drumuri greu accesibile de către persoane care nu se gândeau că în acel timp cineva chiar ar fi putut avea nevoie de ajutorul nostru”, a mai declarat medicul Veronica Radu.

Pentru a nu îngheţa pe stradă. în ultimele zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost internaţi 13 oameni ai străzii, dintre care patru deja intraseră în hipotermie uşoară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările