Imagini ameţitoare de pe singura pârtie neagră omologată din Bucegi. „A fost o provocare!” VIDEO

Imagini ameţitoare de pe singura pârtie neagră omologată din
Bucegi. „A fost o provocare!” VIDEO

Pârtia Carp, Sinaia FOTO Facebook/Primăria Sinaia

Pârtia Carp, aflată pe domneiul schiabil de mare altitudine din Sinaia, destinată doar schiorilor experimentaţi, va fi deschisă oficial duminică. Este printre cele mai înclinate din ţară şi singura pârtie neagră omologată de pe Valea Prahovei.

"Carpul este una dintre cele mai dificile şi abrupte pârtii omologate din ţara noastră. Şi cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase. Pentru prima dată în istoria oraşului Sinaia am amenajat-o integral şi o deschidem, oficial, mâine. Amenajarea Carpului a fost o provocare care a început în urmă cu mai mult timp. Am achiziţionat un utilaj care să poată face faţă înclinaţiei. Chiar şi aşa, s-a muncit în condiţii foarte dificile, dar rezultatul este fenomenal!", a scris Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, pe pagina oficială de Facebook a primăriei.

Administraţia Domeniului Schiabil Sinaia atrage atenţia tuturor pasionaţilor că gradul de dificultate al pârtiei Carp este unul deosebit de ridicat, drept urmare potrivită exclusiv avansaţilor.

Cu grad de dificultate foarte mare, având o înclinaţie pe alocuri de peste 40%, pârtia Carp era folosită până acum de către schiorii care se încumetau la o tură freeride.

VIDEO

Cunoscută drept pârtia neagră, Carp porneşte de la altitudinea de 2056 de metri şi ajunge până la 1607m unde se intersectează cu pârtia Drumul de Vară care ajunge la Cota 1400. Lungimea pârtiei Carp este de aproape un kilometru şi jumătate, lăţimea variază între 50 de metri şi 124 de metri şi este deservită de Gondola care urcă până la Cota 2000 din Sinaia.

Pârtia Carp nu a mai fost amenajată de aproape zece ani de zile, spun monitorii de schi, dar aceasta era folosită totuşi de către schiorii experimentaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările