UPDATE Grevă la Salina din Slănic. Minerii au ieşit la suprafaţă după ce ministrul Economiei le-a promis rezolvarea problemelor

UPDATE Grevă la Salina
din Slănic. Minerii au ieşit la suprafaţă după ce ministrul Economiei le-a promis rezolvarea problemelor

80 de oameni care lucrează în subteran refuză să mai iasă la suprafaţă FOTO Adevărul

80 de mineri ai Salinei Slănic din judeţul Prahova s-au blocat în subteren în dimineaţa zilei de marţi, 20 februarie, ameninţând că nu vor mai ieşi la suprafaţă din cauza salariilor mici.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 19.45 Cei 80 de mineri care care s-au blocat în subteran încă de marţi dimineaţă la Salina Slănic Prahova, în semn de protest faţă de salariile mici, au ieşit la suprafaţă şi au încetat temporar protestul în seara zilei de miercuri, 21 februarie, după ce reprezentanţii lor au avut o discuţie cu ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, iar acesta le-a promis că le va rezolva problemele.

-------------------------

Minerii de la mina de sare din Slănic care au intrat în această dimineaţă în schimbul unu refuză să mai iasă la suprafaţă. Oamenii susţin că se aşteptau ca în această lună salariile lor să fie mărite odată cu intrarea în vigoare a noii legi fiscale, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În susţinerea minerilor din subteran au venit şi colegii lor, aproximativ 120 de persoane care au cerut să vorbească cu directorul Minei.

Deocamdată se poartă negocieri. Minerii spun că angajaţii care lucrează în subteran câştigă 1.900 de lei net, iar cei care lucrează la suprafaţă au un venit lunar de 1.700 de lei.

”Salariile sunt foarte mici la nivel de Societatea Naţională a Sării. Un miner, de exemplu are slariu de 1900 de lei, dacă credeţi că un miner intră în mină pentru banii aceştia...Un băiat de la suprafaţă care lucrează la instalaţia de preparare ia 1769 de lei. Investiţiile sunt la pământ de câţiva ani de zile la Salina Slănic. Acum un an investiţiile la Salină au fost zero. Nimic. Am cerut, dar nu ni s-a aprobat din nu ştiu ce motive. Oamenii vor mărire de salariu şi vă spun că nu sunt pretenţioşi. Dacă le-ar da 200 de lei în plus, ei ar fi mulţumiţi. Şi domnul director general a recunoscut că avem salariile foarte mici, că nu este permis aşa ceva, dar că nu poate să ne ajute”, a declarat Alexandru Drăgoi, liderul de sindicat al minerilor din Slănic.

Acesta a adăugat că minerii care au rămas în subteran sunt bine, nu există probleme medicale deocamdată şi că la dispoziţia lor există o maşină în caz de urgenţe. 

Drăgoi a mai spus că Salina Slănic lucrează pe profit şi că ar putea să suporte măriri salariale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările