George Ploscaru, românul acuzat că a furat diamantele de la Paris: „Inelul era pentru nevasta lui Leo de la Strehaia. Am vrut să fie soţia mea!”

George Ploscaru, românul acuzat că a furat diamantele de la
Paris: „Inelul era pentru nevasta lui Leo de la Strehaia. Am vrut să fie soţia
mea!”

George Ploscaru a declarat că inelul cu diamante era pentru soţia lui Leo de la Strehaia FOTO: Diana Frîncu

George Ploscaru, principalul suspect al jafului din bijuteria din Paris de unde au dispărut diamante în valoare de peste 5 milioane  de euro, a făcut declaraţii spectaculoase, joi, la ieşirea din clădirea Curţii de Apel Ploieşti, acolo unde s-a judecat contestaţia la măsura preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ploscaru a strigat din duba Poliţiei că el nu a furat bijuteriile, ci le-a cumpărat cu 500.000 de euro, iar inelul cu diamant era pentru soţia lui Leo de la Strehaia. „Daţi adevărul, nu mai daţi minciuni la televizor. Numai minciuni daţi la televizor. Concubina mea m-a dat în primire. Ce-am furat? Ştiţi ce înseamnă gemolog? Verifică diamante. Eu nu am furat nimic. Inelul l-am cumpărat cu 500.000 de euro. Era pentru soţia lui Leo de la Strehaia. Am vrut să fie soţia mea”, a declarat Ploscaru.

În ciuda declaraţiilor sale puţin credibile, Ploscaru va rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins, joi, contestaţia împotriva măsurii arestului  preventiv luată, la finele săptămânii trecute, de Tribunalul Prahova.

George Ploscaru (42 de ani) este acuzat că, în data de 30 decembrie, anul trecut, ar fi sustras o cutie în care se aflau două inele cu pietre preţioase şi alte două diamante brute, dintr-un boutique din Paris, acolo unde fusese organizată o expoziţie a unei case célèbre de bijuterii.

În urma jafului, la care au participat şi alte şapte persoane, dintre care şase cetăţeni străini, românul s-a ales cu un diamant evaluat la suma de 1.8 milioane de euro şi un diamant brut, pe care a reuşit să-l vândă în Belgia. Inelul a fost recuperat de autorităţile din România, în urma unor percheziţii care au avut loc la Bucureşti, în data de 13 ianuarie. Bijuteria se află în prezent în custodia DIICOT Ploieşti şi urmează să fie predată proprietarilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările