Focar de COVID-19 la Serviciul de Ambulanţă Prahova. Un nou spital din judeţ pregătit să îngrijească bolnavii testaţi pozitiv

Focar de COVID-19 la Serviciul de Ambulanţă Prahova. Un nou spital din judeţ pregătit să îngrijească bolnavii testaţi pozitiv

Ambulanţa

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, unde şapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată cu angajaţi din rândul personalului operativ, dar şi cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 5101 persoane au fost confirmate cafiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 173 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 au fost în rândul unei persoane de sex feminin (70 de ani) şi a uneia de sex masculin (78 de ani), ambele cu comorbidităţi.

   Cele 84 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani - 4

19 ani -29 ani - 10

30 ani -39 ani - 12

40 ani -49 ani - 15

50 ani -59 ani - 20                                             

60 ani -69 ani - 11

70 ani -79 ani - 10

Peste 80 de ani- 2

   În continuarea informării privind situaţia de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza, precizăm că numărul elevilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns la 11 elevi (patru – clasa a IX-a, doi – clasa a X-a, patru – clasa a XI-a, unu – clasa a XII-a). Ultimii patru liceeni confirmaţi cu SARS-CoV-2 vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi.

Vă reamintim că, în urma depistării cazurilor de infectare, consiliul de conducere a instituţiei a propus trecerea de la scenariul 1 (faţă-n faţă) la scenariul 3 (exclusiv online), decizie avizată de Inspectorarul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Elevii confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, precum şi cei aflaţi în carantină, au acces la cursuri în format online.

În instituţie se efectuează, zilnic, curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete.

Începând de astăzi, Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna va prelua spre evaluare şi tratament bolnavi infectaţi cu COVID-19. Numărul total de paturi de aici, alocat pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus, este de 19. 

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 253 sunt ocupate. La ATI, a fost raportat doar un loc liber destinat bolnavilor cu SARS-CoV-2.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: