Ce pârtii sunt deschise la Cota 2000 din Sinaia în ultimul weekend de vacanţă

Ce pârtii sunt deschise la Cota 2000 din Sinaia în ultimul
weekend de vacanţă

Pârtie Cota 2000 Sinaia, FOTO Nae Cojanu, SALVAMONT

A nins abundent în noaptea de joi spre vineri astfel că la Cota 2000 din Sinaia s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă peste cel vechi, acoperit parţial de gheaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Turiştii care vor să urce pe munte ar trebui să ţină seama de riscul mare de avalanşă de 4 grade pe o scară de la 1 la 5 existent la altitudini mai mari de 1800 de metri.

Autorităţile din Sinaia au emis zilele trecute alerte privind riscul de avlanşe. Pe 6 ianuarie toate pârtiile de mare altitudine au fost închise, dar vineri dimineaţă şapte pârtii au fost deschise pentru turişti. Atenţie, pe munte este vizibilitate redusă, ninsoare şi acumulări de zăpadă proaspătă pe pârtii, în strat de 15-20 de centimetri şi pe alocuri de 30 de centimetri.

Update ora 08:30 - În Valea Soarelui sunt -5 grade, cer acoperit, ceaţă până la pilonul 9 şi vânt slab. Telescaunul Soarelui începe programul cu public la ora 09:00 şi funcţionează până la ora 16:00. Sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Dorului 1, Varianta şi Drumul de Vară.

Pârtie schi cota 2000 Sinaia, FOTO Nae Cojanu, Salvamont 

La Cota 1000 se înregistrează -2 grade, cer acoperit şi vânt slab. Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 şi funcţionează până la 17:00.

Tichete online (cu ridicarea cartelelor de la ticketbox-ul aflat la Cota 1000 - staţia de plecare, zonă casierii) puteţi achiziţiona de aici: https://gondolasinaia.axess.shop

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi în gondola, anunţă adminitratorii domeniului schiabil din Sinaia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările