Castelul Peleş, decorat ca de Crăciun în mijlocul primăverii. Motivul instalării bradului care-i bulversează pe turişti

Castelul Peleş, decorat ca de Crăciun în mijlocul primăverii. Motivul instalării bradului care-i bulversează pe turişti

Turiştii sunt surprinşi să găsească un brad împodobit şi decoruri de Crăciun pe terasa Castelului Peleş, deşi săbătoriloe de iarnă au trecut de mult

Turiştii care ajung în aceste zile la Sinaia pentru a vizita Castelul Peleş vor avea surpriza să descopere aici un decor specific sărbătorilor de iarnă. Pe terasa castelului se află chiar şi un brad împodobit cu globuleţe şi funde roşii de mari dimensiuni, deşi luna cadourilor a trecut de mult.

Motivul pentru care cel mai cunsocut castel din România se află astfel împodobit este cu totul altul decât indolenţa angajaţilor, aşa cum au crezut unii dintre turiştii care au ajuns la Sinaia în aceste zile. Terasa castelului Peleş va deveni platou de filmare pentru a treia serie a filmului ”Un prinţ de Crăciun”, produs de Netflix. ”A Christmas Prince” a fost filmat integral în România, iar primele două serii sunt deja publice pe platforma online.

Pentru a crea atmosfera romantică, producătorii au ales să filmeze scenele de exterior pe terasa Castelului Peleş din Sinaia. Acţiunea filmului se petrece, aşa cum sugerează şi titlul, în perioada sărbătorilor de iarnă, acesta fiind motivul pentru care Peleşul a fost împodobit ca de Crăciun, cu decoruri somptuoase, luxoase şi foarte scumpe.

”Filmările sunt programate să înceapă săptămâna viitoare. Din câte ştim noi, se va filma luni şi marţi, doar decoruri exterioare. Nu vor fi şi filmări în interiorul castelului, pentru asta fiind nevoie de aprobări suplimentare de la Ministerul Culturii. Orcum castelul este foarte frumos decorat, noi nu am fi avut bani pentru astfel de decoraţiuni. Acum ne ceartă turiştii că am uitat bradul împodobit, dar motivul pentru care bradul este încă plin de globuri este altul, după cum vedeţi”, a declarat Dana Voitescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleş.

Aceasta a precizat că echipa de producţie a filmului ”Un prinţ de Crăciun” a obţinut aprobările pentru filmările pe terasa exterioară prin intermediul Casei Regale. ”Noi nu avem nicio legătură cu acest contract”, a adăugat Voitescu.

Filmările au fost programate pentru luni şi marţi (11, 12 martie) tocmai pentru că în aceste zile muzeul oricum era închis vizitatorilor. Cel mai probabil, turiştii care vor ajunge la Peleş în zilele în care se filmează, nu vor putea avea acces pe terasă câteva ore, a precizat Dana Voitescu.

Din păcate, la Sinaia nu mai este nici urmă de zăpadă, astfel că, pentru a recrea atmosfera de Crăciun, echipa de filmare va aduce o spumă specială care să imite zăpada. 

Lungmetrajul „A Christmas Prince“ este o comedie romantică, având în rolurile principale pe Rose McIver şi Ben Lamb. Filmul spune povestea unui reporter care merge, sub acoperire, la palatului unui prinţ pentru a descoperi secrete din viaţa acestuia. Tânăra ajunge să facă parte dintr-o adevărată intrigă regală şi sfârşeşte prin a trăi dragostea vieţii sale. Acţiunea filmului se petrece într-o ţară imaginară, Aldovia, condusă de o monarhie.

În distribuţia filmului apar actori mai puţini cunoscuţi publicului din România, Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige, Honor Kneafsey.

Tot pentru această producţie cinematografică au fost realizate filmări la Palatul Bragadiru, Muzeul Naţional Cotroceni, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila (UMF) şi Aeroportul Aurel Vlaicu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: