Cadavru găsit în Bucegi. Este posibil să fie angajatul de la ISU care a dispărut în luna februarie VIDEO

Cadavru găsit în Bucegi. Este posibil să fie angajatul de la ISU care a dispărut în luna februarie VIDEO

Cadavrul turistului a fost descoperit sâmbătă seara de un grup de tineri

Salvamontiştii din Buşteni au plecat duminică dimineaţă pentru a recupera un cadavrul găsit întâmplător de un grup de turişti. Iniţial salvatorii au crezut că este vorba despre pompierul din Mureş, dispărut pe munte din luna februarie.

UPDATE ORA 12.00. Salvamontiştii au anunţat că turistul găsit mort, sâmbătă în Valea Albă, nu este pompierul de la ISU Mureş, aşa cum s-a crezut iniţial. Salvatorii montani au ajuns la locul unde se află cadavrul unde au găsit şi mai multe acte de identitate. Băîrbatul găsit mort este din Giurgiu, dar până acum nimeni nu i-a anunţat dispariţia.

Ştirea iniţială

...................................................

Cadavrul a fost descoperit, sâmbătă seara, de un grup de turişti care se afla pe traseu în zona Valea Albă din Bucegi. O echipă salvamont se deplasează spre locul indicat.

Nu este exclus ca trupul neînsufleţit să aparţină tânărului de 37 de ani, angajat al ISU Mureş, dispărut încă de la sfârşitul lunii februarie. Nu există deocamdată informaţii certe cu privire la identitatea cadavrului. 

Bănuiala că ar putea fi vorba despre tânărul din Mureş pleacă de la informaţia că acesta a anunţat o prietenă că se află pe traseu spre Vârful Omu în data de 26 februarie, iar de atunci nimeni nu a mai reuşit să stabilească un contact cu el.

Angajatul ISU a fost căutat de salvamontişti în repetate rânduri, dar fără succes până acum. Salvatorii nu aveau date cu privire la traseul pe care bărbatul dispărut l-a abordat pentru a ajunge la Vf. Omu.

”În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii Salvamont Romănia cu conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi a Inspectoratului General pentru Aviaţie, pentru reducerea la un nivel acceptabil a riscurilor, a fost alocata o resursa de zbor, un elicopter prevazut cu troliu care, împreuna cu un salvamontist, să încerce extragerea trupului din zona unde se află cazut. Din păcate , vremea extrem de urâtă din zonă nu a permis executarea unei astfel de misiuni, aceasta fiind anulata în aceasta dimineaţă. Din primele informaţii, după culoarea echipementelor, trupul găsit poate fi al turistului anunţat ca dispărut în Bucegi acum cca două săptămâni”, conform comunicatului Salvamont 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: