Apel disperat al prefectului către medicii de familie din Prahova: „Nu avem timp de pierdut”

Apel disperat al prefectului
către medicii de familie din Prahova: „Nu avem timp de pierdut”

Prefectul de Prahova cere medicilor de familie şi managerilor de spitale non COVID să dea o mână de ajutor Spitalului Judeţean

Prefectul Cristian Ionescu face un apel către managerii de spitale din judeţul Prahova şi către medicii de familie să se implice cu toate resursele de care dispun pentru a veni în sprijinul personalului medical de la UPU şi Spitalul Judetean Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Cele două unităţi medicale fac faţă cu greu numărului foarte mare de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, situaţia devine disperată în randul personalului medical, bolnavii sunt tot mai epuizaţi de la o zi la alta în aşteptarea unui loc în spital.

Pacienţii cu forme medii îngrijiţi în prezent la Ploieşti ar putea fi transferaţi în alte spitale, iar la rândul lor spitalele suport pot externa pacienţii cu forme uşoare şi preluaţi de medicii de familie, ceea ce ar însemna o şansă în plus pentru a salva o viaţă.

"Pacienţii care nu depind de aparatura din secţia ATI pot fi preluaţi sub supraveghere medicală şi în alte spitale din judeţ. Acolo unde a existat înţelegere am văzut reacţii rapide şi le multumesc tuturor celor care au înţeles că este un efort comun pentru a putea trece cu bine peste această perioadă extrem de complicată. Se poate mai multă implicare din partea managerilor de spitale, cu puţină voinţă şi conştiinţă cred că se mai pot găsi soluţii.

Nu ne putem permite intrarea în colaps a celor mai importante unităţi medicale ale judeţului. Solicit o mai mare implicare şi din partea medicilor de familie, care pot reprezenta un suport important pentru colegii lor aflaţi în prima linie, prin consilierea şi îngrijirea la domiciliu a pacienţilor cu forme uşoare ale bolii. Fiecare viaţă contează şi nu avem timp de pierdut. Ducem o luptă contra cronometru şi suntem obligaţi cu toţii să dăm dovadă de umanitate, responsabilitate şi solidaritate" - a declarat prefectul judeţului Prahova.

Conform raportării DSP Prahova, 708 paturi Covid-19 sunt ocupate, capacitatea spitalelor care îngrijesc pacienţi Covid-19 fiind deja depăşită. În secţiile ATI sunt ocupate toate paturile, din totalul de 26. Sunt raportate zilnic peste 850 de cazuri noi Covid-19, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese. În UPU, numărul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 care aşteaptă un loc în spitale trece de 30.

În judeţul Prahova  sunt în total 27 de spitale: 17 spitale de stat dintre care 10 îngrijesc COVID şi 10 spitale private dintre care 5 îngrijesc şi COVID. Doar unul dintre cele 10 spitale private nu este in contract cu CAS şi nu ar putea să-i fie decontate serviciile.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările