Acţiune de căutare a unui turist care s-a s-a rătăcit pe un traseu din Munţii Bucegi. Ce spun salvamontiştii

Acţiune de căutare a unui turist care s-a s-a rătăcit pe un traseu din Munţii Bucegi. Ce spun salvamontiştii

Foto Arhivă

Salvamontiştii din Sinaia caută un turist care s-a rătăcit, sâmbătă, pe un traseu din Munţii Bucegi şi care a cerut ajutor. În prezent, acesta nu mai poate fi contactat pe telefonul mobil. Şeful Salvamont Sinaia avertizează că în zonă sunt foarte mulţi urşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă seară, după ora 21:20, turistul a sunat şi a anunţat că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii – un traseu de dificultate medie, conform salvatorilor – şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte, a declarat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic.

„A spus că este într-o zonă cu ziduri din beton şi apă multă, am căutat azi noapte toate zonele şi nu l-am găsit. În această dimineaţă am reluat căutările”, a declarat şeful Salvamont Sinaia.

„Am căutat cu 2 echipe până la ora 3 dimineaţa, acum am pornit cu alte echipe pentru căutarea lui. Acesta este un traseu mediu, bine marcat, chiar populat, dar probabil că el a deviat de la traseu, pentru că pe acolo nu există apă şi ziduri de beton. Aceste operaţiuni de căutare sunt dificile pentru că echipele s-au abătut pe alte zone, unde sunt şi foarte mulţi urşi în zonă, e dificil”, a spus Nae Cojanu, şef Salvamont Sinaia, conform Antenei 3.

Bătbatul rătăcit se numeşte Daniel Zarioiu şi are 36 de ani. Salvamont a transmis pe Facebook: Cine poate oferi orice informaţii care pot ajuta la acţiunea de căutare sunt rugaţi să le transmită salvamontiştilor din Sinaia sau Prahova prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont- 0SALVAMONT sau 0372126668”

În ultimele 24 de ore, la Disepeceratul Naţional Salvamont au fost primite 23 de apeluri de urgenţă prin care se solicita intervenţia salvamontiştilor. În urma intervenşiilor, 16 persoane au fost transportate la spital.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările