Volum impresionant de muncă pentru procurorii argeşeni

Volum impresionant de muncă pentru procurorii argeşeni

Procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi

Bilanţul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a scos la iveală volumul mare de dosare pe care procurorii l-au instrumentat anul trecut, deşi numărul magistraţilor este destul de mic în comparaţie cu numărul cauzelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentă la bilant, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a subliniat că este de apreciat complexitatea cauzelor  şi volumul mare de dosare soluţionate, fiind pentru prima dată când o structură ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş are o cauză atât de complexă precum cea legată de contrabanda de ţigări şi evaziunea fiscală de luna aceasta.


Astfel, procurorii au avut de soluţionat peste 100.000 de dosare şi plângeri, media fiind cuprinsă între 650 şi peste 2500 de dosare per procuror. Recordul a fost bătut de cei doi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, fiecare instrumentând câte 2586 de dosare.


Singurele nemulţumiri ale procurorului general al româniei legate de activitatea procurorilor argeşeni au fost legate de gradul de ocupare de 79%, 23 de posturi fiind vacante şi de faptul că 19 învinuiţi au fost achitaţi de instanţă, Codruţa Kovesi cerându-le procurorilor să fie mai atenţi când dispun trimiterea în judecată a unor persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările