Rezervor pentru stocarea apei din sursă proprie la un spital judeţean. Apa din circuit, dezinfectată cu ultraviolete

Rezervor pentru stocarea apei din sursă proprie la un spital judeţean. Apa din circuit, dezinfectată cu ultraviolete

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Foto CJ Argeş

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti va beneficia de o nouă investiţie: instalarea unui rezervor pentru stocarea apei din sursă proprie. Proiectul se ridică la peste 455 de mii de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Argeş a adoptat, săptămâna aceasta,  hotărârea privind realizarea obiectivului de investiţie: ”Instalare rezervor stocare apă din sursă proprie la Spitalul Judeţean Argeş”, a devizului general, a indicatorilor tehnico-economici şi a documentaţiei tehnice aferente – faza Studiu de Fezabilitate (S.F.).
 

Rezervă de consum de 1-3 zile 

Este vorba de un nou rezervor care va fi amplasat în circuitul general al apei şi va fi alimentat din sursă proprie - prin forajul existent - şi de la reţeaua exterioară de distribuţie apă a spitalului, astfel încât apa să fie în permanenţă proaspătă. 
 
"Acesta va asigura o rezervă de consum de 1-3 zile şi rezerva intangibilă pentru stingerea incendiilor. Perioada de asigurare a consumului de apă potabilă în cazul unei avarii va fi cuprinsă în intervalul 24-72 ore", precizează CJ Argeş..
 

Actualul rezervor are capacitate neconformă

Apa din rezervorul de stocare, introdusă în circuitul de distribuţie de apă potabilă, va fi dezinfectată prin clorinare şi cu o instalaţie cu raze ultraviolete.
 
"Valoarea totală a investiţiei este de 455.678,896 lei, iar durata estimată de realizare este de 120 de zile lucrătoare", mai precizează CJ Argeş.
 
Clădirile aferente Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti au o singură alimentare cu apă potabilă din reţeaua de distribuţie (apă potabilă) stradală a municipiului Piteşti, exploatată de către S.C. APĂ CANAL 2000 S.A., precum şi un foraj prevăzut cu staţie de tratare cu Zeolit, staţie de clorinare şi un rezervor de 80 mc, a cărui capacitate nu este conformă normativelor în vigoare.
  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cultură de cannabis, la solar, în Argeş. Drogurile erau vândute în judeţ

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările