VIDEO Primele imagini cu lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti. „Constructorul a revenit cu forţe proaspete“

VIDEO Primele imagini cu lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti. „Constructorul a revenit cu forţe proaspete“

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a făcut publice pe pagina sa de Facebook imagini video cu lucrările ce se execută la Lotul 1 (Sibiu-Boiţa) din autostrada Sibiu-Piteşti, precizând şi care este stadiul lucrărilor începute pe 30 martie a.c.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum spun reprezentanţii Direcţiei Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, „după o săptămână ploioasă constructorul a revenit cu forţe proaspete pe şantierul Lotului 1 Sibiu - Boiţa, parte a autostrăzii Sibiu - Piteşti. Gradul de execuţie a lucrărilor a ajuns la aproximativ 7% după o lună şi un pic de la deschiderea şantierului”. Lotul 1 este primul pe care au început lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti.

Vlad Oţet, adjunctul şefului de şantier, a declarat: „Ca personal, avem 40 de oameni la birouri şi 190 de persoane pe şantier. Avem 50 de camioane, 12 buldozere, 12 excavatoare, 2 gredere, în total sunt peste 100 de utilaje pe şantier”.

Contractul de proiectare şi execuţie pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), Secţiunea 1, Sibiu – Boiţa, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR şi Compania Porr Construct SRL.

Durata contractului este de 168 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni perioada de garanţie.

Luni, 11 mai, la Piteşti a fost semnat şi contractul pentru tronsonul cinci (Curtea de Argeş-Piteşti) al autostrăzii Sibiu-Piteşti, ce va avea o lungime de 30,35 kilometri şi peste 6 kilometri de pasarele, poduri şi viaducte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: