Pregătiri de război: 400 de militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“ pleacă în Afganistan

Pregătiri de război: 400 de militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“ pleacă în Afganistan

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” dinCâmpulung se pregătesc pentru o nouă misiune în Afganistan Foto  Facebok  Revista Fortélor Terestre

Sute de militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“ (Argeş) vor pleca, în prima parte a acestui an, în teatrele de luptă din Afganistan, în cadrul misiunii NATO „Resolute Support“. Garnizoana Câmpulung este la final de pregătire pentru operaţionalizarea batalionului destinat asigurării Protecţiei Forţei în Baza militară KAF (Kandahar Air Field), din Afganistan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei aproximativ 400 de militari din cadrul batalionului vor pleca în teatrul de operaţii Afganistan în primul semestru al anului 2018 şi vor acţiona în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”.
 
Mai întâi, militarii s-au familiarizat cu situaţia politico-militară actuală a Afganistanului, factorii de risc la adresa mediului de securitate, procedurile standard de operare NATO, prevederile normelor de drept internaţional umanitar şi regulile de angajare specifice. 
 
Următoarele etape de pregătire s-au derulat progresiv, atât la nivel de microstructură, cât şi de structură. În decembrie 2017, Batalionul Protecţia Forţei a desfăşurat timp de trei zile, în Poligonul Prislop din masivul Leaota (Argeş), exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul individual şi de pe tehnica de luptă, pe baza unui scenariu unic, conceptual şi operaţional, creat pe cadrul tactic din teatrul de operaţii Afganistan.
 
400 de militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“ pleacă, la început de an,  în teatrele  de luptă din  Afganistan
 
Instruirea s-a făcut în condiţii similare teatrului de operaţii din Afganistan. Pe terenurile de instrucţie şi în poligoane au fost realizate replici ale respectivelor puncte, iar pe parcursul pregătirii s-a urmărit perfecţionarea modului de identificare a obiectivelor, perfecţionarea modului de combinare a focului cu mişcarea, a deprinderilor în descoperirea obiectivelor care apar şi executarea unui foc precis asupra lor. 
 
 Pregătirea se încheie în ianuarie, la Cincu
 
Pregătirea se va finaliza luna aceasta, în cadrul unui exerciţiu complex - exerciţiu de repetare a misiunii - care se desfăşoară la Cincu, ultima etapă de pregătire înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan - în care vor fi implicate, simultan, toate forţele batalionului. 
 
 „Am finalizat exerciţiile tactice cu trageri de luptă de nivel companie desfăşurate în poligonul Prislop, având ca obiectiv principal integrarea tuturor procedurilor necesare a fi utilizate în teatrul de operaţii, concomitent cu folosirea în cadrul tactic a armamentului din dotarea companiilor, precum şi a sistemelor de armament de sprijin. Astfel, au fost executate trageri atât cu armamentul individual, cât şi cu armamentul de pe tehnica de luptă. Avem certitudinea că ne-am instruit în condiţii similare teatrului de operaţii din Afganistan”, a precizat locotenent-colonel Ionuţ Ilinca, comandantul Batalionului Protecţia Forţei.
 
La sfârşitul perioadei de pregătire, Batalionul Protecţia Forţei va fi gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor specifice.
 
150 de ani de activitate
 
Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, subordonat Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cu garnizoana în oraşul Câmpulung, judeţul Argeş, îşi desfăşoară activitatea de peste 150 de ani, încă de la 1867, când se înfiinţa un batalion modern ce a primit denumirea Batalionul 4 Vânători.
 
Unitatea de vânători de munte a dovedit, de-a lungul timpului, că este o înaltă şcoală de pregătire militară, de călire fizică şi psihică pentru militarii din trupele cu această specialitate, astfel că, militarii care se instruiesc în această unitate de elită pot face faţă oricăror solicitări şi pot îndeplini misiuni dintre cele mai complexe, fapt ce s-a demonstrat şi prin participarea unităţii la misiunile din teatrul de operaţii din Kosovo şi Afganistan.
 
Batalionul a mai participat în teatrul de operaţii din Kosovo, în anii 2005 şi 2007, precum şi în teatrul de operaţii din Afganistan, în anul 2008.
 
400 de militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“ pleacă, la început de an,  în teatrele  de luptă din  Afganistan
 
23.000 de misiuni şi operaţii ale militarilor români în Afganistan
 
Din 1990 încoace, militarii români au ocupat peste 60.000 de funcţii în misiuni şi operaţii internaţionale, din care 23.000 doar în Afganistan. Dacă la început misiunile Armatei României erau unele individuale, acum au ajuns la contingente de peste 2.000 de militari. De asemenea, de la misiuni de asistenţă medicală, s-a ajuns la misiuni de tip contrainsurgenţă şi ulterior la misiuni de instruire şi asistenţă instituţională.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările