VIDEO Adolescent eminent, agresat de un poliţist fiindcă a îndrăznit să conteste un proces-verbal: „N-a ezitat să mă ameninţe şi să mă bruscheze“

VIDEO Adolescent eminent, agresat de un poliţist fiindcă a îndrăznit să conteste un proces-verbal: „N-a ezitat să mă ameninţe şi să mă bruscheze“

Radu Rotaru este unul dintre elevii eminenţi ai Argeşului care a terminat liceul în 2019 cu media 10. A luat Bacalaureatul tot cu notă maximă şi a fost admis la Universitatea Sheffield din Anglia. Adolescentul a mediatizat o situaţie revoltătoare, în care acuză că a fost bruscat şi ameninţat de un poliţist.

Doi tineri se căsătoresc pe cel mai înalt vârf din România. Primarul şi un alai de cel puţin 40 de invitaţi îi însoţesc până la 2.544 de metri altitudine

Doi tineri se căsătoresc pe cel mai înalt vârf din România. Primarul şi un alai de cel puţin 40 de invitaţi îi însoţesc până la 2.544 de metri altitudine

Lucian Mira şi Georgiana Mărtoiu, doi tineri din comuna argeşeană Corbi, se vor căsători sâmbătă 14 septembrie pe vârful Moldoveanu (2.544 de metri), cel mai înalt munte din România. Vor urca până în vârf peste 40 de persoane, inclusiv primarul Virgil Baciu de la Corbi, cel care va oficia căsătoria.

O juristă se luptă cu Teatrul „Alexandru Davila“ din Piteşti după un concurs cu bibliografie din legislaţie abrogată

O juristă se luptă cu Teatrul „Alexandru Davila“ din Piteşti după un concurs cu bibliografie din legislaţie abrogată

O piteşteancă, jurist de profesie, se luptă cu oficialii Teatrului „Alexandru Davila“ din Piteşti după un concurs pentru ocuparea postului de şef serviciu Resurse Umane Salarizare, Juridic, Prevenire şi Protecţie, pe care îl consideră nelegal organizat. Femeia a arătat că bibliografia conţinea legislaţie abrogată. Teatrul a suspendat concursul şi l-a reluat în condiţii pe care femeia le contestă din nou.

Principiul proporţionalităţii aplicării sancţiunii şi cazierul contravenţional  implementat de ANPC

Principiul proporţionalităţii aplicării sancţiunii şi cazierul contravenţional  implementat de ANPC

Art. 21 alin. (3) din OG nr. 2/2001 prevede, în dispoziţiile sale, criteriile de individualizare a sancţiunii contravenţionale aplicate, criterii generale ce trebuie avute în vedere de agentul constatator cu ocazia aplicării sancţiunii. Criteriile sunt avute în vedere şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care a introdus, de la 1 septembrie, cazierul contravenţional.

Şi englezii au un complex de inferioritate asemănător cu al nostru în ceea ce priveşte muzica. Purcell e prea vechi, Haendel e german (deşi a compus Messiah pe un libret în limba engleză) şi aşa mai departe, ajungând să se considere „The Land Without Music” (ţara fără muzică) prin comparaţie cu eterna rivală Franţa sau cu Germania, ce să mai zicem de Italia.

acum 2 zile · comentarii (2)

Cu reflexe formate în perioada Războiului Rece, comunitatea internaţională este mereu şi mai înainte de toate foarte atentă la disputele şi evoluţiile, într-adevăr cumplit de îngrijorătoare care sunt generate de reluarea în forţă a cursei pentru repopularea arsenalelor nucleare ale actorilor mai vechi sau mai noi.

acum 2 zile · comentarii (39)

În România există câţiva actori importanţi în democraţie: parlamentul, preşedintele, guvernul, magistraţii, CCR, presa independentă. Problema nu este cine să aibă putere mai mare. Aplicarea principiului din titlu, control şi echilibru, exercitat de fiecare actor asupra celorlalţi, aceasta este cheia dezvoltării echilibrate şi normale a unei societăţi.

acum 3 zile · comentarii (24)

Miercuri, 18 septembrie, CCR ar trebui să soluţioneze conflictul juridic de natură constituţională prin care premierul Dăncilă l-a reclamat pe Iohannis că nu îi numeşte miniştrii interimari propuşi de domnia sa. Momentul este extrem de important în arhitectura de putere din România. Premierul Dăncilă a renunţat să se prezinte în parlament cu actuala compoziţie politică a guvernului, pentru validare.

acum 2 zile · comentarii (41)

Au apărut recent trei volume care se ocupă în detaliu cu viaţa şi opera disidentului român Mihai Botez. Primul volum „Mihai Botez, Trei schiţe de portret, Documente“, cu prefaţa de Dennis Deletant, Editura Polirom, 2018 sub îngrijirea subsemnatului conţine studii şi documente din arhive româneşti şi americane.

acum 3 zile · comentarii (7)

Evenimentele de popularizare a ştiinţei sunt nişte momente extrem de prielnice ca să vezi cum se dezvoltă/involuează societatea. Sâmbăta care tocmai a trecut a avut loc la ParkLake Shopping Center a treia ediţie a Sci+Fi Fest, organizată de comunitatea Ştiinţă&Tehnică, ocazie cu care am interacţionat personal cu câteva mii de copii şi părinţi. Concluziile au fost următoarele:

acum 3 zile · comentarii (0)

Votul pentru noua legislaţie din Parlamentul britanic prin care Guvernul Boris Johnson (sau succesorul său, în cazul demisiei iminente a premierului, care nu vrea să-şi lege numele de amânarea Brexitului după 31 octombrie) este obligat să ceară amânarea ieşirii din Uniunea Europeană, dacă nu are un acord la 19 octombrie, mai vine cu o veste proastă pentru hard-Brexiteri.

acum 9 zile · comentarii (35)

Ajunsă la a XXII-a ediţie, „Gala Hop - Gala tânărului actor“, rămasă pe mai departe unul dintre proiectele fundamentale şi de mare anvergură ale UNITER căruia anul acestuia i s-a asociat în chip de co-organizator Teatrul de Stat Constanţa cu noul lui director, Erwin Simsensohn, a suferit câteva importante şi cred că şi utile schimbări de paradigmă.

acum 9 zile · comentarii (0)

În anii ’70 - ’80, motivată de paradigma Războiului Rece, perioada de glorie a sectorului energetic românesc s-a concentrat în jurul producţiei de cărbune, de petrol, de gaze şi a petrochimiei. Succesul acelor ani s-a datorat unei sincronizări între cercetare, educaţie, proiectare si producţie, potrivită pentru acea vreme.

acum 10 zile · comentarii (13)

Nu întotdeauna cifrele par a fi date abstracte şi lipsite de viaţă. E important să nu uităm că oamenii sunt cei care strâng, folosesc datele şi le dau viaţă. Oamenii aleg ce să calculeze şi cum să folosească rezultatele, iar cel din urmă aspect e şi mai important atunci când avem de-a face cu cifre despre numărul participanţilor la o manifestaţie publică.

acum 10 zile · comentarii (45)
Postari Recente