Cum au reuşit un primar, un funcţionar şi alte două persoane să obţină ilgal fonduri APIA de un milion de lei

Cum au reuşit un primar, un funcţionar şi alte două persoane să obţină ilgal fonduri APIA de un milion de lei

Tribunalul Argeş l-a condamnat, joi, pe fostul primar al comunei argeşene Nucşoara la trei ani de închisoare cu suspendare după ce, împreună cu un funcţionar al primăriei şi alte două persoane  au obţinut obţinut ilegale de la APIA fonduri în valoare de peste 987 mii lei. Şi ceilalţi trei au fost condamnaţi odată cu fostul edil, însă decizia instanţei poate fi atacată cu apel.

Sucul natural obţinut dintr-o banală buruiană. Menţine sănătatea splinei

Sucul natural obţinut dintr-o banală buruiană. Menţine sănătatea splinei

Ventrilica, o plantă erbacee cu flori albastre-liliachii, care creşte la marginea pădurilor de fag şi de stejar şi despre care puţină lume a mai auzit în zilele noastre, are proprietăţi terapeutice recunocute de fitoterapie. Medicina populară le-a exploatat sute de ani pentru tratamentul afecţiunilor pectorale şi nefritice, hemoragiilor, afecţiunilor pielii şi în tratamentul rănilor.

Jucătoarea de tenis din România care a urcat 400 de locuri în clasamentul WTA în doi ani: „La majoritatea turneelor sunt întreţinută de părinţi“ | simona halep

Jucătoarea de tenis din România care a
urcat 400 de locuri în clasamentul WTA în doi ani: „La majoritatea
turneelor sunt întreţinută de părinţi“

Luna trecută, Ilona Ghioroaie (20 de ani) a devenit campioana României la tenis de câmp feminin atât la simplu, cât şi la dublu. Considerată o mare speranţă a tenisului românesc, Ilona are în palmares şase titluri ITF, iar în ultimii doi ani a urcat în clasamentul WTA nu mai puţin de 400 de locuri.

Cum a reuşit o florăreasă din Piteşti să facă zeci de mii de euro promiţând unor persoane că le ajută să obţină permisul de conducere sau funcţii bănoase

Cum a reuşit o florăreasă din Piteşti să facă zeci de mii de euro promiţând unor persoane că le ajută să obţină permisul de conducere sau funcţii bănoase

Olga Panaete, o cunoscută florăreasă din Piteşti, a fost reţinută pentru trafic de influenţă. Femeia a cerut şi primit sume mari de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv, pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Fostul preşedinte al CJ Argeş, Florin Tecău, e martor în dosar.

FOTO: Campioana internaţională Simona Gherman a venit la Piteşti să-i susţină pe Spadasinii Argeşeni

FOTO: Campioana
internaţională Simona Gherman a venit la Piteşti să-i susţină pe Spadasinii
Argeşeni

Simona Gherman, campioană internaţională şi medaliată cu aur la Rio de Janeiro 2016 (spadă pe echipe) a participat, recent, cu sprijinul Federaţiei Române de Scrimă, la o demonstraţie a scrimerilor argeşeni - sportivii primei şcoli din Piteşti dedicate acestui sport, antrenaţi de Mihai Predescu senior, reprezentant al Clubului Steaua şi Mihai Predescu jr.

Bărbatul care şi-a sechestrat şi agresat concubina timp de cinci ani îi bătea crunt şi pe copiii femeii

Bărbatul care şi-a sechestrat şi
agresat concubina timp de cinci ani îi bătea crunt şi pe copiii femeii

Noi detalii şocante ies la iveală în cazul femeii din comuna argeşeană Rucăr care a fost sechestrată şi bătută timp de cinci ani în casă de concubinul cunoscut pe internet. În urmă cu cinci ani, concubinul a bătut-o atât pe ea, cât şi pe cei doi copii ai femeii, însă după două săptămâni cei doi s-au împăcat. Femeia este căsătorită, iar soţul său este la Iaşi, cu cei doi copii.

Cum se obţine pudra de roşcove, un îndulcitor natural

Cum se obţine pudra de roşcove, un îndulcitor natural

Cunoscute mai mult sub denumirea internaţională de carob, roşcovele sunt fructe bogate în zaharuri naturale (sucroză, fructoza şi glucoză). Siropul obţinut din păstăi era, pe vremuri, înainte de industrializarea trestiei şi sfeclei de zahăr, indulcitorul cel mai des folosit (odată cu mierea de albine). Din păcate, în ciuda multiplelor sale beneficii, puţină lume îl mai foloseşte, astăzi, în locul zahărului.

Româncă sechestrată timp de cinci ani de concubin. A reuşit să scape ascunzând un bilet în pacheţelul cu mâncare al copilului

Româncă sechestrată timp de cinci
ani de concubin. A  reuşit să scape ascunzând un bilet în
pacheţelul cu mâncare al copilului

O femeie din comuna argeşeană Rucăr, care susţine că a fost sechestrată şi bătută timp de cinci ani în casă de concubinul cunoscut pe internet, a fost salvată de poliţişti după ce a scris un bilet prin care cerea ajutor şi l-a pus în pacheţelul fiicei ei. Fetiţa a dat biletul educatoarei de la grădiniţă, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru violenţă în familie şi privare de libertate.

Încep însemnările mele prilejuite de spectacolul cu piesa „Zeul măcelului” de Yasmina Reza de la Teatrul “ Mihai Eminescu’’ din Botoşani printr-un scurt istoric. Yasmina Reza a scris piesa în anul 2006, deci la patru ani după ce la editura „Unitext” îi apăruse deja traducerea unui volum de teatru.

acum 3 zile · comentarii (0)

Ieri, 16 octombrie 2018,  Comisia Europeană a publicat Monitorul educaţiei şi formării, prilej să ne comparăm sistemele noastre de educaţie şi formare profesională cu cele similare din alte ţări ale UE. Este bine să ne privim în oglinda Comisiei Europene, dacă ne-am lua doar după declaraţiile oficialilor români din educaţie am avea sisteme de educaţie şi formare performante, generate de actualul program de guvernare.

acum 3 zile · comentarii (1)

A doua oară în şase luni a trebuit să fac plângere la poliţie în Germania, care pentru a doua oară s-a crucit de ce infractori care aparent nu au nimic de cîştigat îmi devalizează regulat cutia poştală (numai mie din 30 de cutii) sau fac diferite cybernonsensuri care îmi dau de lucru şi pun în pericol securitatea altora fără să se aleagă ei cu nimic.

acum 3 zile · comentarii (1)

Conflictul dintre Patriarhia Ecumenică şi Biserica Ortodoxă Rusă are rădăcini adânci în istorie, aşa cum toate conflictele legate de jurisdicţia ecleziastică în cadrul Ortodoxiei au o vechime îndelungată, premerg formării statelor moderne şi continuă chiar şi după formarea acestora.

acum 3 zile · comentarii (9)

În perioada 25-27 septembrie 2018, European Examinations Centre a găzduit o serie de workshop-uri dedicate pregătirii pentru testul OET, examinare ce a devenit tot mai populară în rândul profesioniştilor din sectorul medical, interesaţi de atestarea competenţelor de limba engleză.

acum 4 zile · comentarii (0)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 4 zile · comentarii (1)

Benedict Rogers este activist pentru drepturile omului şi vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului a Partidului Conservator din Marea Britanie. Este colaborator la ziare şi platforme internaţionale, precum „Wall Street Journal“, „New York Times“ şi „Huffington Post“.

acum 4 zile · comentarii (0)

Greu de explicat, încă şi mai greu de înţeles motivele care au determinat-o pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă să recurgă la soluţia ordonanţei de urgenţă în vederea modificării legilor justiţiei. Nu prea se poate înţelege caracterul urgent al modificărilor, chiar dacă d-na Dăncilă susţine sus şi tare că ar fi nevoie de respectivele schimbări.

acum 4 zile · comentarii (9)

Un citat ce-i aparţine lui James Joyce, celebrul autor născut după Marea Foamete Irlandeză, spune aşa: „Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu”. Dacă ar fi să construim un proiect de ţară în jurul acestei reflecţii cu o puternică încărcătură emoţională, cu siguranţă gândul trebuie să ne zboare la cum vor face faţă societatea şi economia noastră pentru a absorbi corespunzător a patra revoluţie tehnologică.

acum 4 zile · comentarii (9)

Ziua de duminică, la Bruxelles, a avut, în dimensiunea sa europeană (deoarece, pe plan naţional, s-au desfăşurat alegeri), toate ingrediente unul film serial poliţist. Întrebarea tuturor ziariştilor a fost dacă era vorba despre o scenetă pentru a ridica nivelul de interes sau, dimpotrivă, iar s-au împiedicat actorii înainte de intrarea în scenă şi n-au vrut să se arate publicului cu un ochi umflat sau/şi având cucuiele de rigoare.

acum 4 zile · comentarii (2)

Anul trecut am ratat episodul „Sfântu Gheorghe” din serialul teatral al regizoarei Carmen Vidu şi mi-a părut rău, pentru că am auzit comentarii bune despre acest proiect, ieşite din sfera complezenţei. În plus, mă atrăgea ideea acestui melanj dintre proiecţiile video duse dincolo de ilustraţie, acting şi documentar, un cocktail care, cel puţin în România, reprezintă semnătura artistică a regizoarei.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cu ani în urmă, m-au contactat nişte experţi care lucrau în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu ideea unei colaborări. „Băi Gelu, hai să lucrăm şi cu aştia de la ORA (Oficiul Român pentru Adopţii) şi să demarăm o campanie prin care să-i facem pe oameni să-nţeleagă că atunci când adoptă nu «îşi aleg» un copil, ci mai degrabă copilul îi alege pe ei!“.

acum 4 zile · comentarii (85)