Oana Stoica Mujea scrie romane de succes pe bandă rulantă

Tânăra scriitoare a pus diploma de inginer în cui şi a apucat condeiul, reuşind să scoată romane de succes pe bandă rulantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oana Stoica Mujea s-a apucat de scris în clasa a V-a, când a scris o continuare în proză a serialului „Lassie”. Scriitoarea a continuat apoi să scrie versuri până la vârsta de 16 ani, având ca sursă de inspiraţie operele lui Minulescu şi ale lui Bacovia. În perioada liceului îşi dorea să devină profesoară de matematică aşa că a abandonat pentru o perioadă scrisul, dar la vârsta de 20 de ani şi-a dat seama că marea ei pasiune va rămâne proza. A urmat romanul pentru adolescenţi  “Stăpânul” cu personaje mitologice, dar diferite faţă de cărţile lui Alexandru Mitru în sensul că Zeus face tot felul de boacăne.

În 2006 a publicat romanul în două volume “Şarama” de literatură fantastic, iar în 2008 cele două volume ale romanului ”Războiul Reginelor”, din seria Dinastiile. În 2009 a publicat romanul “Regina Elfă”. Acestea sunt romane fantastice dedicate tinerilor între 14 şi 18 ani. Personajele sunt inspirate din romanele lui J.R.R. Tolkien şi din folclorul Nordic, dar duse mult mai departe.

Oana Stoica Mujea şi-a lansa cea de-a treia carte din această serie, “Regina Arkudă şi amuletele puterii” anul trecut. “Îmi place să scriu mai mult pentru copii, sunt foarte greu de mulţumit, iar eu mă mândresc că am reuşit asta”, mărturiseşte scriitoarea.

Romanele poliţiste-cel mai mare succes
De la proza pentru adolescenţi, Oana Stoica Mujea a trecut repede la romane poliţiste. Volumul “Indicii anatomice” s-a bucurat de mult succes şi în trei luni s-a epuizat. Iolanda Ştireanu, personajul principal, este inspector la criminalistică şi i se cere ajutorul în cazul unei crime, în apartamentul unui săt-mă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările