O reţetă de salată savuroasă, cu două tipuri de brânză, cartofi dulci, struguri şi mix de seminţe

O reţetă de salată savuroasă, cu două tipuri de
brânză, cartofi dulci, struguri şi mix de seminţe

Foto: Larissa şi Augustin Lucici

Dacă vă simţiţi lipsiţi de inspiraţie în bucătărie, dar v-aţi dori un preparat savuros, echilibrat şi hrănitor, altfel decât cele din meniul obişnuit, încercaţi o salată cu brânzeturi, struguri, cartofi şi seminţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Larissa şi Augustin Lucici, doi artişti din Piteşti propun pe pagina lor de Facebook blogdemancare.ro o reţetă numai bună pentru o salată proaspătă, rapidă şi plină de savoare.

Iată de ce aveţi nevoie:

- mix de salată verde
- un cartof dulce
- boabe de struguri negri
- 100 g de brânză Brie
- 100 g brânză cheddar
- 50 g de nuci
- 3 linguriţe mix de seminţe
- 150 g de paste
- un praf de sare 
- o lingură de ulei de măsline
- cremă de oţet balsamic

Cum o preparaţi

Curăţaţi de coajă cartoful şi tăiaţi-l în cuburi mari, pe care le puneţi la fiert timp de 10-12 minute. Scoateţi apoi cuburile fierte pe o farfurie şi lăsaţi-le la răcit.
 
Fierbeţi pastele conform timpului indicat pe ambalaj, apoi lăsaţi-le şi pe ele la răcit. 
Puneţi într-un castron mixul de salată, cuburile de cartofi, pastele, brânza tăiată cubuleţe, boabele de struguri, nucile şi mixul de seminţe, sarea şi uleiul de măsline şi amestecaţi-le. La final, înainte de a o servi, adăugaţi deasupra cremă de oţet balsamic, după gust. 
 
 
"Puteţi alege orice variantă de paste, în funcţie de preferinţe. Noi preferăm Farfalee, dar la fel de bine merg pastele Fusilli. Tagliatellele sunt şi ele o opţiune excelentă. În reţeta prezentată, am folosit însă paste colorate", precizează, pentru Adevărul, Larissa Lucici. 
 
Mai multe despre, Larissa, AICI!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările