O antenă de pe un bloc din Piteşti a fost dislocată de ciori. Au intervenit pompierii şi au dat-o jos

O antenă de pe un bloc din Piteşti a fost dislocată de ciori. Au intervenit pompierii şi au dat-o jos

Antena risca să se prăbuşească peste maşinile din parcarea blocului. FOTO Adevărul

Pompierii au intervenit, duminică, la un bloc din Piteşti, după ce o antenă colectivă de pe acoperişul imobilului s-a desprins din ancore, sub greutatea a zeci de ciori care s-au aşezat pe ea, şi a rămas suspendată pe o terasă, existând pericolul să se prăbuşească pe stradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, locatarii blocului din cartierul Banatului din Piteşti au sunat la 112 şi au chemat pompierii după ce, sub greutatea a zeci de ciori, antena colectivă de pe acoperişul imobilului a căzut pe terasă şi a rămas suspendată deasupra aleii pietonale şi a parcării.

La faţa locului au intervenit, cu o autoscară, pompieri militari de la ISU Argeş, care au repus antena colectivă pe locul iniţial, iar ulterior, la cererea locatarilor, au demontat-o şi transportat-o la parterul blocului.

"Echipajul de pompieri a fost chemat pentru recuperarea unei antene prăbuşite pe terasa blocului, care era pe punctul de a cădea, punând în pericol vieţile oamenilor. S-a acţionat cu autoscara şi cu alte utilaje pe care le avem în dotare. Antena colectivă a fost repusă pe poziţia iniţială şi demontată apoi pentru a fi transportată la parterul blocului", a declarat plutonier major Nicolae Anghelescu de la ISU Argeş.

Locatarii blocului din cartierul Banatului spun că antenele colective din Piteşti, cu ajutorul cărora înainte de 1989 erau recepţionate posturile bulgăreşti, au ancorele uzate şi constituie un pericol.

"Ar trebui să se ia o măsură în tot oraşul cu aceste antene pentru că sunt un pericol, au ancorele uzate şi se pot rupe oricând şi pot provoca tragedii. Sunt un pericol la orice adiere de vânt sau când ciorile se aşează pe ele", a afirmat un locatar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările