Marian Godină, după audierea Codruţei Kovesi la CSM: „Comentariile înverşunate împotriva doamnei procuror erau scrise într-o limbă română stricată“

Marian Godină, după audierea Codruţei Kovesi la CSM: „Comentariile înverşunate împotriva doamnei procuror erau scrise într-o limbă română stricată“

Marian Godină FOTO Adevărul

Poliţistul Marian Godină a analizat pe pagina personală de Facebook comentariile lăsate online de românii care au asistat în direct la audierea Laurei Codruţa Kovesi în plenul CSM.

Redăm mai jos, comentariul postat de Marian Godină pe pagina personală de Facebook:

"Am urmărit azi transmisia live, pe Facebook, cu cele ce se întâmplau la CSM. În acest fel, pe lângă ce spuneau cei prezenţi la sedinţă, puteam citi şi comentariile venite din partea societăţii, societate care o va judeca până la urmă pe doamna Kovesi, aşa cum a spus domnul ministru.

La un moment dat, domnul Tudorel Toader a spus ceva de genul că ceea ce zice doamna Kovesi poate fi crezut doar de cei care nu cunosc legea, care nu se pricep, dar nu pot fi păcăliţi cei care sunt pe domeniu, cunoscători.

Comentariile live erau atât împotriva doamnei Kovesi, cât şi pentru susţinerea acesteia. Ce am putut observa cu ochiul liber (şi se poate observa în continuare pentru că acele comentarii rămân) a fost că acele comentarii înverşunate împotriva doamnei procuror erau majoritatea scrise într-o limbă română stricată, cei care comentau având o exprimare greoaie, în timp ce comentariile de susţinere erau scrise aproape toate corect.

Dacă ţinem cont de cele spuse de domnul ministru, şi anume că cei cunoscători nu pot fi păcăliţi, reiese că cei care se chinuiau să lase un comentariu coerent, dar nu prea le ieşea, sunt cei greu de prostit, cei bine pregătiţi şi cunoscători care, în goana lor de a se pune la punct cu legile şi de a fi bine pregătiţi, au uitat pesemne să înveţe şi limba română. Ceilalţi, cei care o susţineau pe doamna Kovesi, pentru că nu şi-au pierdut vremea cu pregătirea juridică, au avut mai mult timp pentru însuşirea limbii române, dar au devenit astfel mult mai naivi şi mai uşor de păcălit."

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările