Licoarea care te ajută să duci o cură de slăbire până la capăt

Licoarea care te ajută să duci o cură de slăbire până la capăt

Foto: ShutterstocK

Cercetările au demonstrat că sunătoarea stimulează activitatea creierului şi prelungeşte efectele serotononei şi noradrenalinei într-un mod asemănător cu cel al antidepresivelor standard, dar cu mult mai puţine efecte adverse. Pornind de la aceste proprietăţi, fitoterapeuţii o recomandă inclusiv pentru tratarea obezităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi nu are capacitatea de a arde grăsimile, sunătoarea poate fi de mare ajutor în curele de slăbire.

„Sunătoarea este eficientă în acest caz deoarece conferă o stare de tonus psihic, reduce simţitor suferinţa produsă de reducerea cantităţii de hrană, creează dispoziţie pentru o viaţă activă şi pentru sport, potenţând astfel premisele pentru adoptarea unui nou stil de viaţă şi nu doar pentru pierderea câtorva kilograme. Explicaţia vine din faptul planta are capacitatea de a determina creşterea cantităţii de serotonină (substanţă care asigura buna dispoziţie), cşterea cantităţii de dopamină şi noradrenalină, (neurotransmiţători responsabili de menţinerea unei  stări de spirit pozitive) şi scăderea nivelului de cortizon, hormon al stresului”, precizează specialistul în fitoterapie Elena Badea.

În curele de slăbire se brecomandă infuzia combinată de sunătoare, care se bea în mai multe reprize, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Specialistul recomandă şi o reţetă pentru  prepararea corectă a infuziei combinate de sunătoare.

"Timp de 8 ore se lasă la macerat într-un litru de pă timp patru linguri de sunătoare mărunţită, apoi se filtrează, iar lichidul se pune deoparte. Planta rămasă după filtrare se fierbe într-o jumătate de litru de apă, timp de cinci minute. După răcire, se filtrează. La final, cele două extracte se amestecă obţinându-se o infuzie combinată", spune Elena Badea.

Recomandarea expresă a specialistului este de a cere sfatul unui medic înainte de a administra acest preparat, pentru că planta poate prelungi efectele anumitor medicamente, poate interacţiona cu anestezicele şi poate reduce efectele contraceptivelor. Planta poate avea aefecte adverse în cazul copiilor, femeilor însărcinate şi persoanelor care suferă de tulburare bipolară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: